Zaklatásos botrányba keveredett Gonzalo Montiel argentin válogatott, aki a tavalyi labdarúgó világbajnokságot eldöntő tizenegyes párbajban belőtte a győztes gólt a franciák ellen.

Gonzalo Montiel nevét 2019-ben ismerte meg először egy világ, amikor bekerült az argentin válogatottba. A tavalyi katari világbajnokságot követően mindenki róla beszélt, ugyanis a büntetőpárbajban az ő gólja döntötte el a mérkőzés kimenetelét, vagyis hogy melyik csapat emelheti a magasba a FIFA-kupát. A focista egyébként 2021-től a spanyol élvonalbeli csapatot, a Sevillát erősíti évi 11 millió eurós, mai árfolyamon 4 milliárd 179 millió forintos fizetésért.

Nem minden a hírnév

Montielt a gyorsan szerzett hírnév és kiváló teljesítménye sem menti meg attól, hogy felelnie kelljen egy 2019 elején állítólagosan elkövetett bűnéért.

A Marca nevű spanyol sportlap beszámolója szerint a focista csoportosan elkövetett szexuális zaklatásban vett részt a saját születésnapi partiján az argentin La Matanza városában.

Az áldozat ügyvédje állítja: védence fenyegetéseket kapott a 26 éves játékos környezetéből, miután kapcsolatba lépett a rendvédelmi szervekkel és a héten feljelentést tett az ügyben.

(Tények)

(Borítókép: Gonzalo Montiel. Fotó: Getty Images)