Csokinyusziknak álcázva próbáltak meg külföldre csempészni két kiló MDMA-t Brüsszelből. A postán feladott csomag egy nyugdíj előtt álló vámosnak szúrt szemet.

Egy húsvéti küldemény kapcsán fogott gyanút a brüsszeli nemzetközi repülőtéren a 61 éves Pol Meuleneire vámtisztviselő, aki a postára adott csomagban több csokoládénak álcázott nyulat talált, amelyek mint kiderült, valójában MDMA-ból készültek.

Hogy nem csokoládét rejt a csomagolás, az már akkor nyilvánvalóvá vált, amikor leszedték az aranyszínű alufóliát a formákról, majd a gyanút egy gyorsteszt is igazolta. A vámos becslése szerint a teljes küldemény nagyjából két kilogrammnyi MDMA-t tartalmazott, melyből kilogrammonként hatezer tablettát tudott volna készíteni a címzett.

Az ecstasy-nyuszikat a belga fővárosban adták fel április 6-án és Hongkongba szállították volna.

via GIPHY

A Player.hu emlékeztet: Belgium már korábban is a drogkereskedelem egy tranzitországaként volt híres. Amellett, hogy a Latin-Amerikából származó kokain nagy része Antwerpenen keresztül talál utat Európába, úgy tűnik, hogy a szintetikus drogok exportja terén is komoly szerepet játszik az északi ország.

Az ecstasyból készült nyuszik megtalálása után Meuleneire egyéb gyanús csomagokat is felbontott, aminek során egy Peppa malacos dobozba rejtett nagy adagnyi ketamint és egy játék vegyészkészletbe dugott kristálymet szállítmányt is lefoglalt a szakember.

(Borítókép: Csokinyuszi. Fotó: Getty Images)