Minden év húsvétján nyúl jelmezbe öltözik, majd robogóval járja körbe az országot egy német férfi és annak lánya, hogy édességekkel lepje meg a környékbeli gyerekeket. Bár a horrorfilmek ismerőinek egy kicsit hátborzongató lehet a két kosztümbe bújt felnőtt, a helyiek idén is tárt karokkal várják a jótevőket.

Írhatnánk azt is, hogy van egy ország, ahol tényleg nyúl viszi házhoz a tojásokat és a különböző édességeket, köszönhetően egy német férfinak és a lányának, akik minden évben felpattannak 1959-es Berlin robogójukra, hogy puszta jó szándékból maguk vigyék házhoz a húsvéti ajándékokat egy-egy nyúl jelmezben.

A Micimackó: Vér és méz című horrorfilm idei megjelenése óta azonban nem tudunk meleg szívvel ránézni, sem gondolni egy nyúl jelmezre. Akkor is akarva-akaratlanul eszünkbe jut a gyilkos, emberméretű mutáns ‘nyuszi’, ha Dieter Melzerről és Carina Melzer-Wetzigről nézzük a vidám színekben készült húsvéti fotókat.

A helyiekre azonban nem hatnak holmi Zs-kategóriás slasher filmek: ők ugyanis megszokták, hogy 1968 óta minden évben megjelenik az ünnepi jótevő, édességeket osztva gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

(Borítókép: Dieter Melzer és lánya, Carina Melzer-Wetzig nyúl jelmezben, húsvétkor. Fotó: Northfoto)