Míg hazánkban a sonka és a tojás élvez előnyt a húsvéti étkezésneknél, Dél-Amerikában és Közép-Amerikában speciális fogásokat fogyasztanak. Juhász Árpád egy alkalommal például tengerimalacokat is evett egy ünnepségen.
Pirított, formás, nagyon jó ízű kis kaja
– írta le élményeit a geológus.
Azt is elárulta, hogy Kolumbiában ilyenkor az egyik fő étellé válik az iguana. Tapasztalatai szerint azonban a hüllőknek nagyon íztelen a húsa, csak megfelelő fűszerezéssel lehet „ínycsiklandozó" étellé varázsolni azt.
„Kolumbiában olyan is van, hogy a speciálisan csak Dél-Amerikában létező hatalmas patkányt azt ilyenkor feltálalják az asztalra” – fokozta a hangulatot Juhász Árpád, bár bevallotta: ezt a fogást sosem kóstolta meg, az számára is túl extrémnek bizonyult.
(Borítókép: Iguana. Fotó: Getty Images)