Ezeket a játékvezetőket valószínűleg többet nem hívják a déli országba.

Múlt vasárnap délután 17 órától játszott egymás ellen az AEK Athén és az Árisz a görög első osztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának negyedik fordulójában. A mérkőzés levezetésére egy lengyel stábot (Pawel Raczkowski játékvezető, Radoslav Siecka és Adam Kupsik partjelzők, valamint Krzysztof Jakubik videóbíró) hívtak. A meccs igazi rangadónak ígérkezett, ám az összecsapás végül nem emiatt került a címlapokra.

A görög szövetség és a klubok híresek arról, hogy nem bíznak a helyi játékvezetőkben, így rendre külföldről hívnak bírókat a nagyobb meccsek levezénylésére. A görög bajnokira delegált játékvezetői kvartettel azonban alaposan melléfogtak: a beszámolók szerint már a repülőgépen lerészegedtek, majd a landolást követően szó szerint felszívódtak, sőt, előtte egy kisebb incidenst is okoztak.

A stábtagok részegen szapulták a görög focit a repülőtéren, majd amikor egy görög édesapa és annak fia kifejezte a nemtetszését, a bírók rájuk támadtak.

Az egyik lengyel delegált végül kiadott egy  közleményt , amelyben tagadta a vádakat:

„Hazugság az egész történet. Nem voltunk részegek, nem támadtunk meg senkit. Minket támadott meg valaki a repülőn.

Azt mondta, hogy ő Panathinaikosz-drukker, és holnap tönkretesz minket a médiában. Aztán arcon köpött, majd megütött.

A repülőtérről egyből a hotelbe mentünk, ott megvacsoráztunk és lefeküdtünk aludni. Másnap találkoztunk a görög játékvezetők főnökével, Steve Bennett-tel, és jeleztük, hogy teljes képtelenség, hogy mi elmentünk bárhova is” – fogalmazott a bíró.

A görög szövetség végül még a meccs előtt úgy határozott, hogy az eredetileg tartalék-játékvezetőnek jelölt Arisztotelisz Diamantopulosz vezeti majd a meccset, amelyet egyébként az AEK Athén nyert meg 3-1-re.

Pawel Raczkowski egyébként jól ismert név az európai klubfutballban, a második számú lengyel játékvezetőnek számít, korábban a Bajnokok Ligájában is fújt már négy meccset.

(Borítókép: Pawel Raczkowski. Fotó: DeFodi Images/Getty)