Több hazai énekes is dalban fejezi ki tiszteletét Ferenc pápa előtt.

Ritkán adatik meg, hogy a katolikus egyházfő ilyen rövid időn belül kétszer is meglátogat egy országot, mégis, Ferenc pápa április 28-án ismét Magyarországra érkezik. Ennek oka, hogy míg legutóbb egy egyházi esemény miatt érkezett hazánkba, ezúttal kifejezetten az országlátogatás a célja.

A pápa tiszteletére ezúttal Vastag Csaba, Keresztes Ildikó és Varga Miklós közremükődésével készült dal, amely a Magyar fohász 2023 címet kapta, nemsokára pedig videóklipet is forgatnak hozzá.

A Velvetnek lehetősége adódott egy sajtóesemény keretein belül meghallgatni a dal refrénjét. Az előadás után Vastag, Keresztes és Varga is bevallotta: hatalmas megtiszteltetés számukra, hogy hazájukat képviselhetik az egyházfő előtt, s bár a szerzőkben megfogalmazódott a gondolat, hogy a refrén – amelyet Vastag énekel – olasz nyelven hangozzon el, az alkotók végül a spanyol felirat mellett döntöttek.

Más magyar sztárok is tisztelegnek

A napokban debütált A Camino, Krisztus a jövőnk címet viselő alkotás, amely a Magyar Katolikus Püspöki konferencia megrendelésére és annak gondozásában jelent meg. A szöveget Tóth Dávid Ágoston írta, zenéjét Vizy Márton komponálta, aki egyházi és világi előadások zeneszerzőjeként is ismert. A szerzeményt Vizy mellett olyan ismert énekesek szólaltatják meg, mint Szandi, Dánielfy Gergő, Dolhai Attila, Nagy Bogi és Szőcs Renáta.

A Camino című dal a Loyolai Szent Ignác életét bemutató musical részlete, ezt dolgozták most át szimfonikus hangzású dalművé, amelyben a Forráspont Band és a 4 Akkord Show Kórus tagjai működtek közre.

A dal bemutatója 2023. április 29-én lesz a Papp László Sportarénában, Ferenc pápa megérkezése előtt.

(Borítókép: Sajtótájékoztató. Fotó: Szabó Orsolya/Velvet)