Az AC Milan-Inter-Napoli trióból egy szinte biztos, hogy bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Kisebb meglepetés, hogy az utóbbi években gyengélkedő olasz csapatok közül idén három is (AC Milan, Napoli, Inter) bekerült a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, ezzel Olaszország delegálja a legtöbb csapatot a BL ezen szakaszába. 

Ráadásul az összes olasz csapat egy ágra került, így az AC Milan-Napoli és az Inter-Benfica párharcok győztesei küzdhetnek majd meg a BL-döntőbe kerülésért. 

Ezen a héten már le is játszották az első mérkőzéseket, aminek folytán az Inter idegenben 2-0-ra legyőzte a Benficát, így előnyt szereztek a továbbjutásban. Ezek után szinte borítékolható, hogy az elődöntőben a Napoli-Milan párharc győztesével küzd majd meg a csapat.

A legnagyobb esély jelenleg arra van, hogy az Inter az AC Milannal kerül majd össze az elődöntőben, ugyanis a negyeddöntő első meccsén a Milan 1-0-ra verte az olasz listavezető Napolit hazai pályán. A két csapat legutóbb az olasz bajnokságban találkozott egymással, akkor mindenki meglepetésére négy góllal nyert Nápolyban a címvédő AC Milan, de a bajnokságot továbbra is a Napoli vezeti. 

(Borítókép: AC Milan és Inter játékos összecsapása. Fotó: Stefano Guidi/Getty)