Továbbra sem érdemes kültéri programokat szervezni a hétvégére.

Ezen a héten igencsak szeszélyes volt az időjárásunk. Meleg és hidegfrontok váltották egymást, így a napos és esős időszakok is folyamatosan változtak.

A hétvégén is hasonlóra számíthatunk. 

Szombaton változóan felhős-napos, illetve borongós tájakkal is találkozhatunk, több helyen számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délies szél. Hajnalra 1 és 7 fok közé hűlhet le a levegő, délután pedig 12 és 18 fok közötti maximumokra van kilátás.

Vasárnap is sok felhő lesz felettünk, de helyenként végre napos időszakokra is számíthatunk. Esőre, záporra, egy-egy zivatarra a Dunántúlon és a déli tájakon mutatkozik a legnagyobb esély. Élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél. A legmelegebb órákban 14-21 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn és kedden sem lesz nagy változás az időjárásban: több tájegységünkön számíthatunk időnként esőre, záporokra, helyenként pedig zivatarok is kialakulhatnak. Sokfelé lesz élénk, erős az északi-északkeleti szél. Hétfőn 15 és 21, kedden 13 és 20 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

( Időkép )

(Borítókép: Eső. Illusztráció: Peter Zelei Images/Getty)