Szokatlan garanciát vállal egy nagyvárosi szálloda: esős idő esetén visszaadja a vendégeinek a kibérelt szobák aznapi árát, ehhez azonban a foglaláskor „időjárási biztosítást” kell kötni.

Borult égbolt, szakadó eső, hűvös szél: a kellemetlen időjárás sok esetben tönkreteheti az álomnyaralásunkat, ezt feltehetőleg legalább egyszer mind megtapasztaltuk. Bár főként tengerparti üdüléskor húzhatja keresztbe a számításainkat egy-egy hirtelen jött zápor vagy vihar, városi kiruccanások alkalmával sem kellemes úgy meglátogatni a különböző nevezetességeket, hogy közben mindenünk átázik.

Hogy kárpótolja vendégeit az esős időjárás okozta kellemetlenségekért, a New York belvárosában található Renwick Hotelnél úgy döntöttek: csapadékos napokon visszatérítik szállóiknak a szobáik aznapi árát.

via GIPHY

A garancia nem jár automatikusan, ahhoz amolyan időjárási biztosítást kell kötnünk a szálloda weboldalán szobafoglaláskor. Ha ezt megtesszük, majd a vakációnk alatt bármelyik nap elered az eső és legalább két órán keresztül esik reggel 9 és este 19 óra között, akkor a napidíjat teljes egészében, automatikusan visszakapjuk mindennemű további igénylés vagy papírmunka nélkül.

A visszatérítésről és a rossz időjárásról SMS-ben értesít minket a hotel még azelőtt, hogy leszakadna az ég.

New Yorkban az átlagos éves csapadékmennyiség 1119 mm, a  legcsapadékosabb hónapnak a március számít. Az előrejelzések a Nasa, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal adatain alapulnak. A rossz időjárást jelző jóslatok nem használhatók fel a tartózkodás idő előtti lemondására. Az ajánlat egész évben elérhető.

(Roadster)

(Borítókép: Férfi egy hotelszobában. Illusztráció: Getty Images)