Időről időre előkerül a téma, hogy a Pentagon épületében UFO-projekteket is végeznek. A NatGeo most egy új dokumentumsorozatban dolgozza fel az amerikai intézmény titkait.

Ötrészes sorozatban enged bepillantást a Pentagon titkos UFO aktáiba a National Geographic legújabb sorozata. Az ufó-hívőket eddig jobbára megmosolyogtuk, most azonban a jelek szerint komolyodik a helyzet: az amerikai kormány nemrég hivatalos vizsgálatot rendelt el az ufó-észlelésekkel kapcsolatban, és a nyomozás nem egy esetben meghökkentő eredményt hozott. A National Geographic legújabb sorozata arra keresi a választ, mi áll a kormányzati tisztségviselők asztalára letett bizalmas jelentésekben és hogy valóban léteznek idegenek látogatásaival kapcsolatos hiteles információk.

A Pentagon titkai című első epizódban megnyílnak az „UFO-akták”. Az első részben több témát érintve megalapoznak a további epizódoknak, amelyek mind egy-egy kifejezett esetre fókuszálnak majd.

2. epizód: Fények Texas égboltján

2008-ban a texasi Stephenville-ben egy farmer különös fényekre lett figyelmes az égen, melyek állítása szerint egy hatalmas repülő tárgytól származtak.

3. epizód: Nukleáris incidensek

Egy UFO-incidens után megmagyarázhatatlan zavarok lépnek fel az amerikai nukleáris rakéták működésében. Az USA-t átmenetileg védtelenné tevő esetet a hatóságok hosszú ideig eltitkolják.

4. epizód: A szemtanúk beszélni kezdenek

Míg 1986-ban egy japán utasszállító pilótái látnak ismeretlen tárgyat a levegőben Alaszka felett, 2008-ban a chicagói O’Hare repülőtér közelében tűnik fel egy repülő csészealj.

5. epizód: A kormány megtöri a csendet

Egyesek szerint az 51-es körzetben az amerikai hadsereg lezuhant ufókat őriz, melyek technológiáját a mérnökök megpróbálják lemásolni. Mi igaz ebből? A kormány hosszú idő után megtöri a csendet.

Az első epizód április 28-án, pénteken este 22:00-kor látható a National Geographic csatorna műsorán, amit hetente új rész követ.

(Borítókép: UFO. Fotó: Illusztráció: Aaron Foster/Getty)