Lucas Helmke egyéves kisfiának akarta bebizonyítani, hogy semmi sem lehetetlen.

Az utóbbi időben feltűnően sok rekord született, a világ legkisebb kutyájától kezdve az egy óra alatt elvégzett legtöbb fekvőtámaszig. Utóbbit az évek során többször is megdöntötték: 2014-ben 1874 fekvőtámasz volt a rekord, 2017-ben 2 ezer 682, 2021-ben 3 ezer 54, tavaly pedig már 3 ezer 184 volt az egy óra alatt elvégzett legtöbb gyakorlat száma.

A legutolsó rekorder, Daniel Scali sem örülhetett sokáig a csúcstartói címnek, ugyanis a 33 éves Lucas Helmke idén az ő rekordját is megdöntötte: 3 ezer 206 fekvőtámaszt nyomott le egy óra alatt, vagyis percenként átlagosan 53 darabot teljesített.

Az új rekorder komoly stratégiával készült: 30 másodperces blokkokra osztotta be az egy órát és egy periódus alatt 26 fekvőtámaszt tervezett lenyomni. Végül ezt túl is teljesítette félpercenként 7 tized fekvőtámasszal. Bár nem mindegyik kinyomás volt szabályos – 34 alkalommal vagy a térdét, vagy a derekát hajlította be –, ez mindössze a teljes gyakorlat egy százalékát teszi ki, ami elképesztően alacsony szám tekintve a férfi összteljesítményét.

Helmke ezután kijelentette, hogy további rekordok megdöntése is célja, valamint elárulta: az egy óra alatt megtett legtöbb fekvőtámasz csúcsának megdöntésében az motiválta, hogy bebizonyítsa az egyéves kisfiának, hogy semmi sem lehetetlen.

(Borítókép: Férfi fekvőtámaszt nyom. Illusztráció: Shuttertstock)