A magyar szakembert nemrég nevezték ki ismét a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC vezetőedzőjének. Dárdai hétfő délután meg is tartotta első edzését. Videó!

2015 és 2021 után harmadszor is kinevezték Dárdai Pált a Hertha BSC vezetőedzőjeként.  

A magyar tréner már le is vezényelte az első edzését, amely a beszámolók szerint remek hangulatban telt.

A Hertha egy videót is közzétett az első tréningről:

Az edzés játékos feladatokkal telt: a bemelegítésnél ritmikus tapssal kísérték a gyakorlatokat a játékosok, később pedig lábtenisz következett a programban. A magyar edző bizonyára próbálja némileg ellazítani a játékosokat, ugyanis a Hertha jelenleg az utolsó helyen áll a bajnokságban és már csak hat mérkőzés van hátra, ezért hatalmas a nyomás a csapaton. Az edzést néhány tucat szurkoló tekintette meg, szombatig viszont már minden hátralévő tréning zárt kapus lesz a Herthánál – számolt be az NSO

A tabella utolsó helyén szerénykedő futballcsapattal kapcsolatban Dárdai az első sajtótájékoztatóján elárulta: sok hibát és gyengeséget lát, a hátralévő hat (vagy osztályozó párharc esetén nyolc) meccsre megpróbálják a lehető legtöbbet kijavítani. Ugyanakkor a korábbi két időszakával szemben most úgy látja a helyzetet, hogy a kemény munka már kevés, ez alkalommal szerinte egy kis szerencsére is szükség lesz a bennmaradáshoz. Ígérete szerint abban mindenki biztos lehet, hogy a játékosok minden párharcban, a pálya minden centiméterén küzdeni fognak.

A Bundesliga kiesőzónája hat fordulóval a szezon vége előtt:

15. Bochum 27 pont
16. Stuttgart 24
17. Schalke 04 24
18. Hertha BSC 22

(Az utolsó két helyezett kiesik, a 16. oda-visszavágós osztályozót játszik a másodosztály harmadikjával.)

(Borítókép: Dárdai Pál. Fotó: picture alliance/Getty)