Ezúttal női birkózónk, Németh Zsanett fordít hátat Magyarországnak.

Női birkózó-válogatottunk tagja, Németh Zsanett országot vált, így a hétfőn Zágrábban kezdődött Európa-bajnokságon sem lép már szőnyegre – számolt be a metropol.hu.

A női birkózó-válogatott egyik vezéregyénisége Németh, aki a 2017-es újvidéki Európa-bajnokságon ezüst, két évre rá Bukarestben pedig bronzérmet szerzett. A 29 éves élsportoló a bolgárok kérésére mondott igent. A lap érdeklődésére elárulta:

a jövőben valóban bolgár színekben óhajt versenyezni.

Ezt a szándékát, azonban a magyar szövetségnek is időben jelezte, már hetekkel az Eb előtt. Döntését azonban egyelőre nem indokolta. Egyelőre az sem világos, hogy az országváltás érdekében milyen hivatalos lépéseket tett. Korábbi magyar klubja, az Újpesti Torna Egylet szakvezetője, Kapuvári Gábor azt nyilatkozta, tőlük már elköszönt a sportoló. 

Az utóbb időben több kitűnő sportolónk döntött az országváltás mellett: a gyorskorcsolyázó Liu-testvérek (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang), majd a sakknagymester Rapport Richárd is nemzetet váltott. Előbbiek Kínába mentek, míg Rapport román színekben folytatja pályafutását. 

(Borítókép: Németh Zsanett pirosban, jobbra. Fotó: Anadolu Agency/Getty)