Szelleműzést végeztetett az éttermében egy angol kúria tulajdonosa, ám két nappal később tűz ütött ki az alagsorban. A helyiek úgy vélik, a férfi feldühítette a házban lakozó szellemeket.

Az angol Devon megyében található, tengerparti Westward Ho! falujában régóta kísértetjárta helyként beszélnek a The Pier House nevű étteremről, amelyet hat évvel ezelőtt vásárolt meg Rob Braddick üzletember. A házba a Help! My House is Haunted (Segítség! Kísértik a házamat) című televíziós műsor készítői kértek betérőt, hogy felvegyék a kapcsolatot az ott tanyázó lelkekkel és elűzzék őket.

A stáb egy héten keresztül forgatott a kúriában, ahol állítólag egy Henry nevű férfi és egy Elizabeth nevű nő szelleme lépett velük kapcsolatba. A 19. századi kúria építőjének gyerekeiként bemutatkozó szellemek üveggolyók mozgatásával kommunikáltak a szellemirtókkal.

A műsor adásba kerülése után két nappal az étterem alagsorában váratlanul tűz ütött ki, egy szárítógép gyulladt fel. Bár egy tűzfalnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a felsőbb szintekre, a pincében mindent fekete korom borított, két szárító- és egy mosógép teljesen elégett, valamint több tárgy elolvadt. Rob Braddick szerint összesen 25 ezer font, mai árfolyamon 10 millió 753 ezer forint kár keletkezett.

Nagyon bizarr véletlen, hogy lemegy egy ilyen adás péntek este, majd hétfőn tűz üt ki az étteremben, először annak fennállása során

– nyilatkozta Braddick, aki a véletlen egybeesés ellenére nem hiszi, hogy szellemek lennének felelősek a tűzesetért. Bár az interneten többen is annak a véleménynek adtak hangot, miszerint a férfi feldühítette a nyugtalan lelkeket azzal, hogy a házába engedte a szellemirtókat, az étteremtulajdonos szkeptikusan áll a történtekhez.

„Az eset nem győzött meg arról, hogy hinnem kellene a szellemekben. Ahhoz első kézből kellene megtapasztalnom a létezésüket. Igaz, a szikla szélén álló ház valóban úgy néz ki, mintha a Scooby Doo egy helyszíne lenne, én azonban egy gyönyörű ingatlanná tervezem felújítani” – árulta el jövőbeli terveit Rob Braddick.

(Borítókép: The Pier House. Fotó: Northfoto)