Miután tegnap búcsúzott a Bajnokok Ligájától, a Bayern München szurkolói egy molinón üzentek a bajor klub vezetőségének. Az üzenetre Oliver Kahn vezérigazgató reagált.

A Bayern München és a Manchester City tegnapi mérkőzésén a Bajnokok Ligájában való bennmaradás volt a tét a német futballklub számára, ám az 1-1-es végeredménnyel számukra véget ért a játék a negyeddöntőben. A szurkolók a mérkőzésen a csapat vezetőségének egy molinón üzentek.

A célok elmaradhatnak, a klub értékei nem! Megkérdőjelezhető vezetőségi politika!

– írták az Allianz Arena déli lelátóján helyet foglaló Bayern-szurkolók, amire a klub igazgatótanácsának élére 2021 nyarán kinevezett Oliver Kahn később úgy reagált: „azt hiszem, az emberek folyamatosan kérdőre vonnak bennünket” – idézi a vezérigazgató szavait a Nemzeti Sport.

A német Bild című napilap szerint Kahn pozíciója ingatag lábakon áll, ezt alátámasztandó összegyűjtötték az igazgatótanács elnökének a Bayern élén eddig elért eredményeit. Eszerint a müncheniek a Kahn megválasztása utáni első két évben német bajnoki címet nyertek, a Német Kupában viszont a legutóbbi két kiírásban egyaránt a legjobb 16 közé kerülésért rendezett párharcban búcsúztak, a BL-ben pedig a Paris Saint-Germain és a Villarreal ellen is a negyeddöntőben estek ki.

A lap felrója Kahnnak, hogy ingyen engedte el a Real Madridhoz David Alabát, majd egy évvel később a Barcelonához Robert Lewandowskit. A lengyel támadó hiánya megmutatta hatását, a Bayern sztárcsatárai ugyanis nem tudtak gólt szerezni a Manchester City ellen, miközben a német bajnokság góllövőlistáján a legelőkelőbb helyen Jamal Musiala 11 góllal, hatodikként szerepel. Mindezek mellett azt is Kahn rovására írják, hogy annak idején rekordösszegért nevezte ki a dicstelenül búcsúzó edzőt, Julian Nagelsmannt. Utóbbi kapcsán a lap megjegyzi, hogy Kahnra ugyanaz vonatkozik, mint a felfüggesztett edzőre, vagyis mihamarabb eredményeket kell felmutatnia, különben a pozíciója láthatja kárát. A szerződése egyébként 2024. december 31-ig szól.

(Borítókép: Oliver Kahn. Fotó: Getty Images)