Úgy tűnik, hogy a hírességek is magukévá tették a népi bölcsességet: érdemes több lábon állni!

1. Gianni Annoni – Trattoria PomoD’Oro

Az olasz származású médiaszemélyiség igazi olasz ízekkel lepi meg a vendégeket éttermében. A Közgazdasági Egyetemre ösztöndíjasként érkező Annoni több műsort is vezetett a televízióban és rádióban, mostanra pedig az Arany János utcából az olasz ízek utcáját varázsolta. Első olasz étterme, a Trattoria PomoD’Oro sikereit követően sorra nyitotta meg üzleteit: egy fagylaltozót, egy borbárt és egy főzőiskolát is magáénak tudhat, valamint egy gourmet shopot is nyitott. 

2. Rákóczi Ferenc – Korhely 

A tradicionális magyar étteremként és gasztrokocsmaként definiált hely valósággal megeleveníti Rákóczi Ferenc ízlését. A vidéki rádiósnak mindig is fontosak voltak a hazai ízek, ebből kifolyólag a Korhely étterem főleg magyaros ételeket kínál olyan hazai alapanyagokból, mint például a bakonyi szarvasgomba, az etyeki sajt, a bátaszéki és békéscsabai kolbász, a mangalica és szürke marha.

3. Hajdú Péter – Like Bisztró és Pizzéria

Hajdú Péterről mostanában kevesebbet hallani. Nemrég visszavonult a tévézéstől és újabban a YouTube-ra gyártja a nevéhez fűződő Frizbi című műsort. A törökbálinti étterme, a Like Bisztró és Pizzéria is üzemel, ellenére annak, hogy a koronavírus-járványban a bezárásáról szóltak a pletykák. A műsorvezetőt az sem tántorította el, hogy néhány éve felgyújtották a teraszukat, illetve a munkaerőhiány miatt is voltak problémáik. 

+1 Frei Tamás – Café Frei

Bár nem étterem, nem mehetünk el szó nélkül Frei Tamás közkedvelt kávézója, az abban kapható különleges kávék, sütemények és fagylalt válogatások mellett sem. A népszerű műsorvezető, oknyomozó riporter és író, Frei Tamás az egyik barátjával 2007-ben nyitotta meg az első Frei Kávézót, amely valóságos franchise-zá nőtte ki magát az évek során. Mostanra az ország számos pontján, sőt Angliától kezdve Franciaországon át egészen Dubajig élvezhetjük az író kávékülönlegességeit, amelyeket maga Frei jegyzett le. 

(Borítókép: Étterem. Illusztráció: Tom Werner/Getty)