Újabb vereséget könyvelhetnek el a bajorok, visszaestek a második helyre.

Mint ismert, a Bayern München korábban menesztette Julian Nagelsmannt, akit Thomas Tuchel váltott a bajorok kispadján. A fiatal német edző vezetésével a Bayern még érdekelt volt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, valamint a bajnokságot is vezette (noha csak hajszállal). A vezetőség mégis a váltás mellett döntött, méghozzá a csapat ingadozó formája miatt. A rutinos német tréner debütálása remekül sikerült, hiszen a címvédő 4–2-re győzte le a Borussia Dortmundot az Allianz Arénában, azonban azóta sorra jönnek a kudarcok. 

A Bayern simán kiesett a BL-ből a Manchester City-vel szemben, ráadásul a tegnapi Mainz elleni vereségével visszacsúszott a Borussia Dortmund mögé a tabellán, így a bajnoki cím is veszélyben forog. 

Sokan máris Tuchel távozását követelik, és mellette azt is, hogy a bajorok vezetősége is mondjon le, vállalva a felelősséget az edzőcsere tekintetében. A SPORT1 tudósítása szerint egyébként a klub vezetősége:

Oliver Kahn ügyvezető igazgató, Hasan Salihamidžić sportigazgató és Herbert Hainer elnök is az öltözőbe ment a Mainz meccs lefújása után, hogy beszéljen a játékosokkal.

2018 októbere óta nem történt ugyanis olyan, hogy négy meccsen keresztül ne nyert volna a Bayern München.

(Borítókép: Thomas Tuchel. Fotó: Matthias Hangst/Getty)