Múlt szombaton játszották le a Bellator idei hatodik meccsét, egyben a harmatsúlyú torna döntőjét. A honolului Neal S. Blaisdell Aréna ringjében a New York államból induló Patchy Mix, valamint a texasi Raufeon Stots nézett farkasszemet egymással. Utóbbit alig több mint egy perc alatt kiütötte a 29 éves harcművész.

A latinul harcost jelentő Bellator az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb vegyes harcművészeti (MMA) szervezete az Ultimate Fighting Championship (UFC) után. Mégis, a Bellator a világ legnagyobb MMA-versenyének szervezője. Bajnokságának legutóbbi mérkőzésén a harmatsúlyú, vagyis az 52-54 kilogramm közötti versenyzők tornájának két döntőse, Patchy Mix és Raufeon Stots mérkőzött meg egymással. 

A tét óriási volt, a súlycsoport ideiglenes bajnoki címe mellett a torna győztese egymillió dollárral, vagyis 341 millió forinttal gazdagodott.

A meccs nem tartott sokáig, Mix már az első menetben, pontosan 1 perc 20 másodperc után technikai kiütéssel, azaz TKO-val nyert. Ez annyit jelent, hogy a súlyosabb sérülések elkerülése érdekében a bíró beszüntette a meccset, miután Mix egy tökéletes ütemű térdrúgással eltalálta ellenfele fejét, majd azzal a lendülettel egy balhorgot is beakasztott neki.

Teljesítményével Patchy Mix megszerezte az ideiglenes világbajnoki övet, valamint a busás pénznyeremény is az ő markát ütötte. A Bellator legközelebbi meccse május 12-én lesz a párizsi Accor Arénában, ahol az iráni származású holland versenyző, a középsúlyú Gegard Mousasi csap össze a jamaicai származású, angol Fabian Edwards-szal.

A Bellator jelenlegi harmatsúlyú bajnoka Sergio Pettis, aki legközelebb a már kétsúlycsoportos világbajnok Patrício Pitbull ellen fog ketrecbe lépni. Pitbull tavaly ősszel pontozással legyőzte a pehelysúlyú világbajnoki meccsen a magyar Borics Ádámot, és most azért megy le harmatsúlyba, hogy ő legyen a Bellator történetének első háromsúlycsoportos világbajnoka. A Pettis–Pitbull összecsapás győztesével meccselhet majd valószínűleg Patchy Mix – írja a Player.hu.

Patchy Mix

Patchy Mix 1993. augusztus 13-án született a New York állambeli Angolában, nagyjából 32 kilométerre Buffalótól. Már egészen korán, nyolcadik osztályos korában birkózni kezdett a Lake Shore High School birkózócsapatában. Mindössze 2 év telt el, amikor állami selejtezős lett a súlycsoportjában, egyben az első birkózó a Lake Shore High-ból, aki több mint 40 év után részt vett az állami versenyen.

2016 májusában debütált profi birkózóként, amikor a dél-kaliforniai King of the Cage (KOTC) MMA-szervezetnél kezdett rendszeresen küzdeni. Az ott töltött ideje alatt Mix végig veretlen maradt, 9 meccsből 9-et nyert és a KOTC harmatsúlyú bajnoka lett, miután legyőzte a későbbi UFC-s versenyző Andre Ewellt, aki megadta magát.

A King of the Cage bajnoki sikere után szerződtette le Mixet a Bellator, amelynek színeiben 2019. június 14-én debütált szemben a nagy népszerűségnek örvendő Ricky Bandejas-szal. Mix azon a meccsen is meglehetősen gyorsan győzött, amikor az első forduló 66. másodpercében hátsó fojtással térdre kényszerítette Bandejast.

Patchy Mix jelenleg Tatiana Suarez amerikai harcművésznővel jár, korábbi kapcsolatából 2018-ban született egy kislánya. Mixnek van egy értelmi fogyatékos bátyja, ő jelenti a fiatal férfi legnagyobb inspirációját a ringben.

(Borítókép: Patchy Mix. Fotó: Getty Images)