A Real Madridnak lőtt négy gólja előtt valószínűleg csak saját csapatának szurkolói ismerték a nevét.

A spanyol labdarúgó-bajnokság (LaLiga) 31. fordulójában a Girona hazai pályán 4–2-re győzte le a Real Madridot. A mérkőzésen mind a négy hazai gólt egy Valentín Castellanos nevű, 24 éves argentin játékos szerezte.

Castellanos az argentínai Mendoza városában született. Az ifjúsági pályafutását is itt töltötte, majd a chilei Leonardo Murialdo és Universidad de Chile akadémiájánál folytatta. 2017-ben mutatkozott be a chilei élvonalban, majd 2019-ben a New York City-hez igazolt az Egyesült Államokba. Itt 108 mérkőzésen 53 góllal vétette észre magát. A tavalyi szezonban csapatával megnyerte az MLS-t (észak-amerikai első osztály) és gólkirály is lett. Jelenleg az amerikai csapattól szerepel kölcsönben a Gironánál. Jelenlegi csapatában is már 11 gólnál tart a bajnokságban, azonban kemény belépőiről sem érdemes megfeledkezni: idén már 10 sárga lapot osztottak ki neki. Castellanos a madridiak elleni teljesítményével beírta magát a spanyol labdarúgás történelemkönyvébe: 

1947 óta ugyanis senki nem szerzett négy gólt a bajnokságban a Real Madrid ellen, legutóbb 76 éve Esteban Echevarría, rúgott négyet a Blancóknak.

(Borítókép: Valentín Castellanos. Fotó: Alex Caparros/Getty)