A Manchester United korábbi játékosa, Marcos Rojo zokon vette, hogy sokszor Harry Maguire rúgta a bőrt helyette. Az argentin válogatott szerint Ole Gunnar Solskjaer vezetőedzői regnálása idején angol csapattársának azért kellett mindenáron játszania, mert a United rengeteg pénzt fizetett érte.

Marcos Rojo a Sportingtól érkezett 2014-ben a Vörös ördögökhöz, ám ez idő alatt mindössze 76 mérkőzésen lépett pályára, vagyis igazán meghatározó játékos sosem tudott lenni. Természetesen ez az argentin védő képességeivel is összefüggésben állt, ám nemrég a The Sun napilap írta meg, hogy milyen hátrányos megkülönböztetés érte Rojót, amikor a norvég klublegenda, Ole Gunnar Solksjaer volt a csapat edzője. 

Az argentin védő elárulta, hogy egyszer bement az edzője irodájába, azzal fenyegetőzve, hogy másik csapatba igazol, ha nem kap rendszeres játéklehetőséget. Rojo szerint ugyanis hatalmas edzői hiba volt, hogy mindig a nem éppen legjobb formában lévő Harry Maguire került be a kezdőbe, de Solskjaer azt válaszolta neki, hogy nem tehet mást:

az angol válogatott hátvédet muszáj játszatnia, mert nagyon sok pénzbe fájt az átigazolása a Manchester United-nak.

@football.dreams33 The best defender in the world #harrymaguire #dc #fypシ #fy ♬ original sound - 🇦🇷

Tény és való, Maguire-ért 80 millió fontot, mai árfolyamon  több mint hárommilliárd forintot  fizetett a Manchester United, amivel az angol válogatott lett a világ legdrágábban megszerzett védője. Hamarosan a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, ám teljesítményével mindmáig nem sikerült meggyőznie az Old Trafford közönségét. Az utóbbi időben a holland Erik ten Hag menedzser irányítása alatt leginkább a cserepadot koptatja. Maguire azóta számos mém tárgya lett, például a TikTok-on is szitokszóvá vált a neve. 

Rojo végül 2021-ben távozott Angliából és az argentin élvonalba igazolt, jelenleg a Boca Juniors játékosa. 

(Borítókép: Marcos Rojo. Fotó: Matthew Peters/Getty)