Egy biztos: teltház várja majd a csapatokat a Szusza Ferenc Stadionban.

Május 1-jén, hétfőn 18 órától 238. alkalommal mérkőzik meg egymással az Újpest FC és a Ferencvárosi TC. A magyar derbi a csapatok formájától függetlenül mindig tartogat meglepetéseket és rengeteg izgalmat. Pláne, hogy a bajnoki cím legnagyobb várományosa most egy olyan Újpesthez látogat, amely régen volt ilyen jó formában: Nebojsa Vingjevics érkezésével új impulzust kaptak a IV. kerületiek és a kieső zóna veszélye után immár masszív középcsapatként várhatják a találkozót.

Az elmúlt négy bajnokin három győzelem és egy döntetlen a mérlege a lila-fehéreknek, ami jelenleg a bajnokság legjobb mutatója. Persze az FTC sem feltartott kézzel utazik a Szusza Ferenc Stadionba:

egy esetleges győzelemmel kilenc pontra növelheti az előnyét a tabella élén a Kecskeméttel szemben.

Sztanyiszlav Csercseszov együttese az elmúlt két bajnokiját az Újpest ellen megnyerte. Legutóbb 3-1-re nyert a Fradi, ősszel pedig egy történelmi hatosba szaladtak bele a lila-fehérek, méghozzá hazai környezetben.

Van tehát miért visszavágnia az Újpestnek, amelynek játékosai bizakodva várják a találkozót. Legutóbb Csoboth Kevin nyilatkozott úgy, hogy még a dobogót is elérhetőnek tartja a bajnokságban, míg Simon Krisztián kifejezetten az FTC elleni párharcról ejtett néhány szót.

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC) nem meglepő módon nehéz meccsre számít: „Tudom, hogy az Újpest elleni mérkőzések mindig különösen fontosak a szurkolóknak és a klubnak is, de ne feledjük, hogy az előző két bajnokink, a Honvéd és a Vasas elleni is budapesti derbi volt, ráadásul mindkettőt sikerült megnyernünk. Ezek a találkozók sosem könnyűek számunkra, láthatjuk, a Vasas ellen is küzdelmes meccsen sikerült megszereznünk a három pontot”.

(Borítókép: Ryan Mmaee és Luis Jakobi. Fotó: Szirtesi László/Getty)