Nem kevesebb, mint 102 lakásból fog állni az a toronyház, amelyben kizárólag egyedülálló hölgyek bérelhetnek majd ingatlant.

Meglepő tervvel állt elő egy angol befektetőcsoport: a The Sun brit napilap szerint a WPH nevű ingatlanfejlesztő vállalat egy 102 lakásos, kizárólag a nők igényeire szabott toronyházat épít Nyugat-Londonban. Ígéretük szerint az ingatlanok a kevésbé tehetősek számára is megfizethetőek lesznek.

„A lakások olyan nőknek adnak majd otthont, akik jövedelmi szintjük vagy kiszolgáltatottságuk miatt nem engedhettek meg maguknak jó megfizethető lakóhelyet. És hogy mit is jelent pontosan a nőknek tervezett otthon? Valamivel alacsonyabb konyhai munkafelületeket és a szellőztetésre való gondos odafigyelést, hogy biztosítsa a menopauza alatt a nők kényelmét” – fogalmazott Tracey Downie, a WPH tulajdonosa. Hozzátette: a tervek szerint minden lakáshoz egy-egy hatalmas erkély tartozik majd.

Férfiak csak akkor költözhetnek az épületbe, ha valamelyik bérlőnő társai lesznek. Az egyetlen módja annak, hogy a bérlő férfi legyen, ha egy női bérlő felnőtt gyermeke, és egy későbbi időpontban örökli a bérleti jogot – írja a brit napilap cikke nyomán az nlc.hu.

(Borítókép: Nő egy toronyházban. Illusztráció: Getty Images)