Hatalmas veszteség érte Ed Sheerent: meghalt szeretett ír nagymamája, aki az egyik legszemélyesebb dalát ihlette.

Múlt héten vesztette el imádott nagymamáját a háromszoros Grammy-díjas zenész, aki azóta sem adott hírt magáról a közösségi oldalán. A DailyMail információi szerint az asszony múlt kedden, egy idősek otthonában vesztette életét 92 éves korában. A temetésére szerdán kerül sor a szülővárosában, az írországi Goreyben. 

A Grammy-díjas énekest különösen szoros kapcsolat fűzte nagyszülőjéhez. A 2017-es, Divide című albumán Sheeren megénekelte Nancy mamája történetét, a szám címe pedig az idős asszony leánykori neve lett: a Nancy Mulligan című nóta sok rajongó kedvence a mai napig. 

Ed Sheeren nagyszülei megismerkedését énekelte meg a dalban: a nagyapja egy protestáns vallású férfi volt az Észak-Írországi Belfastból, a nagymamáját pedig katolikus lányként nevelték, ám az erős ellentét és a II. világháború sem szakította szét a szerelmeseket. 

Az énekes világszerte nagy népszerűségnek örvend, azonban sosem szállt el a sikereitől. A nagymamája is büszkén nyilatkozott róla nemrég az RTE News-nak. 

„És ez nagyon ritka, mert mindig dolgozik, és ha azt gondolod, hogy 14 éves korától dolgozott, akkor sajnálnod kell őt, tudod, hogy nagyon fáradt, de szerette” – büszkélkedett a néhai asszony a lapnak, aki nyolc gyermeket nevelt fel, és huszonhárom unokája született, köztük Ed Sheeren. 

(Borítókép: Ed Sheeren. Fotó: Getty Images)