Varázslatos hangulatban lehet része a spanyol Costa Blanca tartományban nyaralóknak, ha Alicante városába látogatnak: a spanyol város nemcsak a fekvése, hanem a „Gomba utca” miatt is felkapott üdülőhely.

Alicante városának nemcsak a The Explanada pálmafákkal szegélyezett, hullámalakban kirakott korzója és a Snata Barbara erődítménye a fő látványossága, hanem a San Francisco elnevezésű utca is:

a város vezetése 2013-ban úgy döntött, ideje tenni a helyi vállalkozásokért, és egy varázslatos, gombákkal teli meseországot kreált, hogy odavonzza a turistákat.

Az ötlet sikeresnek bizonyult, ugyanis egyre többen látogatják a spanyol varázsvárost, ahol előszeretettel vásárolnak. Százezrek időznek a „Gomba utcának” becézett sétányon, ölelik a hatalmas, sötétben világító gombákat, amelyek mellett temérdek látványos fotót készítenek, időközben pedig gyakran beülnek egy-egy hangulatos vendéglátóhelyre.

A foldjaro.hu információi szerint az installációkat Sergio Martinez spanyol séf ihlette, aki 2019-ben állítólag megtalálta a világ legnagyobb gombáját, amely 98,9 kilogrammot nyomott. Az utcaképen esze ágában sincs változtatni a városnak, a sétány ugyanis 10 év alatt feltornázta magát Alicante legfontosabb látványosságai közé.

(Borítókép: Lila színben pompázó gombák. Illusztráció: Getty Images)