Több nemzetközi díjjal is elismerték egy fiatal kiskőrösi pálinkamester kézműves likőrjét. Gyurján Attila gyógynövényekből alkotta meg a magyar szeszesital piac új üdvöskéjét.

Nemzetközi trendeket figyelem bevéve, a lehető legmagasabb minőségben alkotta meg a magyar keserűk egy új változatát Gyurján Attila kiskőrösi pálinkamester. A közel tízévnyi tapasztalattal rendelkező fiatal férfi célja az volt, hogy saját receptjével utat találjon a fiatalabb fogyasztók felé.

„Miközben a hazai minőségi borok, kézműves sörök és ginek piacán robbanásszerű fejlődés ment végbe, a gyógynövény likőrök területén nem újult meg a kínálat” – kezdte Gyurján, aki szerint itt volt az ideje a vérfrissítésnek. „A likőr kézműves eljárással, gondosan válogatott alapanyagokból, kizárólag természetes hozzávalók felhasználásával készül és számos gyógynövény kivonatát zárja magába” – mutatott rá a Wolf & Lamb tulajdonosa. A fiatal italkészítő kézműves termékét mostanra nemzetközileg is számos díjjal elismerték:

a London Spirit Competition 2023-as világversenyén bronzéremmel jutalmazták a magyar likőrt több mint 80 ország 2 ezer tétele közül. 

A BISC nemzetközi versenyen a vállalat elnyerte a „Magyarország legjobb likőrüzeme 2023" díjat, míg Berlinben a Berlin International Spirits Competition aranyérmével tüntették ki a gyógynövény likőrt, amely röviditalként, de tonikkal és citromkarikával keverve long drinkként is megállja a helyét egy kellemes baráti vagy családi összejövetelen. 

A természetközeli szemlélet végigkíséri az ital minden részletét, kezdve a fatörzset mintázó, újrahasznosított üvegből készülő palacktól a parafadugón át a fa záróelemig. A vásárlók nem feltétlenül találkoznak vele, de még a gyűjtőkarton is fenntartható anyagokból készül, valamint a vállalat a szállítást is elektromos járművekkel tervezi megoldani a jövőben.

(Borítókép: Kézműves likőr. Illusztráció: Getty Images)