Ledolgozva hatgólos hátrányát, a második meccs megnyerésével bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Fradi női kézilabdacsapata vasárnap. A győzelmet követően mindenkit váratlan fordulatként ért, hogy bejelentették az edző távozását.

Közös megegyezéssel távozik a Fradi női kézicsapatának éléről Elek Gábor, miután győzelemre vezette csapatát a BL-negyeddöntőben a Metz ellen idegenben április 7-én. A vezetőedző a 2022/2023-as szezon végén fejezi be a pályafutását a Fradinál, amely hivatalos honlapján jelentette be a szakember távozását.

„Kubatov Gáborral, az FTC elnökével folytatott személyes beszélgetést követően közös megegyezéssel távozik az idei szezon végeztével. A klub mindent köszön Elek Gábornak, és további sikereket kíván edzői pályafutásában és magánéletében!” – írják a közleményben.

Elek Gábor 2007-ben került a Fradihoz, a felnőtt női kézicsapat irányításával 2008-ban bízták meg először. Vezetőedzői időszaka során kétszer nyert KEK-et, magyar bajnokságot, három Magyar Kupa került továbbá az együttes vitrinjébe. Megannyi hazai ezüstérem és BL-negyeddöntő után pedig története első négyes döntőjére készülhet a csapat.

„Nagyon nehéz erre a mai mérkőzésre szavakat találnom. Hatgólos otthoni vereség után erről álmodni, reménykedni sem mertem. Az egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő csapat otthonában sikerült ezt végrehajtani. Az elmúlt években nem volt hasonlóban részünk. Igazából a szerencsével sem álltunk hadilábon, az a mennyiségű szerencsétlenség, ami ebben az évben ért minket, most ebből visszakaptuk egy jó részt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hihetetlennek tűnik ez az egész, egy nagyon-nagyon régi álmunk teljesült ezzel. Köszönöm a szurkolóknak, akik elkísértek bennünket és kitartottuk mellettünk, és különösen a játékosoknak” – idézi az MTI Elek Gábor mérkőzést követően mondott szavait.

Kézis családból jött

Elek Gábor édesanyja, Elekné Rothermel Anna világbajnok kapus, az FTC négyszeres bajnoka, BEK-döntős, 94-szeres válogatott, kétszeres világválogatott, 1966-tól 1977-ig védett a Ferencvárosban. Édesapja, Elek Gyula a női kézilabdázók első aranykorának legendás edzője, aki csapatával négyszer lett bajnok, négyszer MNK-győztes, egyszer KEK-győztes a Ferencváros színeiben, továbbá egy-egy BEK- és KEK-döntőig is vezette csapatát, nevét 2012 óta viseli az FTC kézilabda arénája.

(Borítókép: Elek Gábor. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)