Vannak, akik szívesebben látnák a szívek királynője fején a koronát.

A hétvégén lezajlott III.Károly király és felesége, Kamilla királynő koronázása, amelyet a Velvet oldalán is percről percre követhettek az olvasók. A brit társadalom egyik legjelentősebb eseményének lehettünk szemtanúi.

Több millión követték végig az egész napos ceremóniát, azonban a helyszínen várakozok közül sokan inkább otthonról figyelték tovább az eseményeket a szakadó eső miatt. Jelen voltak Londonban a nemzetközi sajtó riporterei is, köztük a TV2 újságírója, Domszky László, aki a Mokka műsorában mesélt élményeiről.

Vasárnap nagyon jó idő volt, ellentétben a koronázásnál, amikor szakadt az eső. Egyébként viccesen meg is jegyezte a mellettem álló, hogy Diana sír a mennyekben...

– tudtuk meg a riportertől.

Diána walesi hercegné halálhíre 1997-ben az egész brit birodalmat megrázta. Nem meglepő, hogy volt férjének megkoronázása napján sokan szerették volna, ha Diána áll III. Károly oldalán. Ennek ellenére a külföldi sajtó is elárulta, hogy Kamilla királyné népszerűsége az utóbbi időben töretlenül haladt felfelé és sokan örömmel fogadták őt, mint új királynőjüket. Kamilla egyébként az első polgári származású és ugyanakkor elvált nő, akinek fejére királynői korona került a brit birodalomban.

(Borítókép: Diana hercegné. Fotó: Getty Images)