Az orosz sajtóban azt rebesgetik, hogy a Ferencvárosi TC megfigyeli Daler Kuzjajevet. Hajnal Tamás sportigazgató egyelőre nem kommentálta a hírt, de a csapat vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov nyilatkozott.

A Zenit futballistája, Daler Kuzjajev az orosz bajnokság egyik legjobb középpályása és hosszú évek óta alapember a szentpétervári csapatban. A 30 éves sportoló szerződése idén nyáron lejár, ezért már szabadon tárgyalhat bárkivel a klubváltásról. Kuzjajev eddig egész életében Oroszországban játszott, a válogatottban 46 fellépésén két gólt szerzett. 

Az orosz portálok szerint a játékos kifejezetten Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző kérésére érkezne, aki állítólag személyesen is megkereste már Kuzjajevet. Hajnal Tamás azt nyilatkozta, nem tud mit mondani az ilyen átigazolási pletykákról, egyesületi szinten nem kommentálják ezeket a híreket. Csercseszov viszont nem fogalmazott ilyen óvatosan, kerek perec megmondta:

érdeklődnek az orosz középpályás iránt, akinek értékét a mértékadó transfermark.de 10 millió euróra, mai árfolyamon 3 milliárd 721 millió forintra becsüli. 

Csercseszov a Zenit vasárnapi bajnokija előtt adott interjújában a következőt mondta az átigazolási pletykáról:

„Kuzjaevvel mindig felköszöntjük egymást, de komolyra fordítva a szót:  ha egy ilyen játékos szerződése lejár, akkor az nekünk – és ahogy olvasom, török csapatoknak is – érdekes.

Az a fő kérdés, hogy mennyire vagyunk vonzóak. Mindenesetre a mai meccse után felhívom, hogy megtudjam, mi újság.”

(player.hu)

(Borítókép: Daler Kuzjajev. Fotó: Epsilon/Getty)