A Fradi-szurkolók közleményben álltak ki a fiatal játékos mellett.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága (FEB) pénzbírsággal büntette Lisztes Krisztiánt, a Ferencváros támadóját, mert pirotechnikai eszközt vitt be a pályára az Újpest FC elleni rangadón. Az MLSZ honlapján kedden megjelent közlés szerint a FEB 300 ezer forintos pénzbírság megfizetésére kötelezte a Fradi 18 éves tehetségét, miután fáklyával lépett a pályára. A szurkolók egy emberként állnak a játékos mögé, egy posztjuk szerint átvállalnák a Lisztesre kiszabott büntetést.

A Ferencváros Tábora, a B-Közép egy emberként áll Lisztes Krisztián mögé és vállalja át a büntetés teljes összegének kifizetését!

– olvasható a Ferencváros B-közép hivatalos szurkolói Facebook-oldalán.

A zöld-fehérek fiatal támadója remek formában futballozik az elmúlt hetekben, az utóbbi hat bajnokin már ötödször volt eredményes.

Máshol is kezdeményeztek eljárást

Eljárás indult a Szpari-Diósgyőr szurkolói balhéja miatt. A FEB elnöke az NB II hétvégi fordulójában lejátszott Nyíregyháza-Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért.

A Nyíregyháza esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata, a rend nem megfelelő biztosítása és szurkolóinak a mérkőzés után elzárt területre való behatolása, a Diósgyőr esetében pedig szintén megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és szurkolóinak a mérkőzés után elzárt területre való behatolása miatt kezdeményeztek eljárást.

(Borítókép: Lisztes Krisztián. Fotó: Illyés Tibor/MTI)