Jasszim bin Hamad al-Thani sejk ezúttal több mint 5 milliárd fontot, mai árfolyamon 2116 milliárd 200 millió forintot ajánlott az angol klubért.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint növelte vételi ajánlatát a Manchester Unitedért a katari sejk, Jasszim bin Hamad al-Thani.

A Sky Sports szerint a katari befektető megújított ajánlata valamivel több mint 5 milliárd font, mai árfolyamon 2116 milliárd 200 millió forint, ami így is elmarad az amerikai üzletember, Malcolm Glazer családjának 6 milliárd fontos (2540 milliárd 760 millió forintos) árcédulájától.

Az ajánlatot kedd reggel nyújtották be a Raine Groupnak, a klub eladását felügyelő New York-i székhelyű befektetési banknak. Jasszim-sejk úgy véli, hogy ajánlata nagyon versenyképes, és hatalmas előnyökkel jár a Manchester United számára. A sejk rendezné a klub közel egymilliárd font (423 milliárd 333 millió forint) értékű adósságát és egy külön alapot hozna létre, amely az Old Trafford (a Manchester United stadionja – a szerk.), annak környező területei, valamint a klub carringtoni edzőpályájának rekonstrukcióját is fedezné. 

Az amerikai Glazer-család – amely 2005-ben 750 millió fontért szerezte meg a klubot, de nem örvend nagy népszerűségnek a szurkolók körében – november óta árulja az egyesületet, és legalább hatmilliárd fontot szeretne kapni a húszszoros angol bajnok egyesületért. 

Ha a katari befektető ajánlata végül nem bizonyul elegendőnek, akkor is reménykedhetnek még a „Vörös ördögök” szurkolói, ugyanis médiaértesülések szerint több vevőjelölt is akad.

(Borítókép: Tamim bin Hamad al-Thani katari emír és Jasszim bin Hamad al-Thani sejk (jobbra) a világbajnoki trófeával. Fotó: Mike Egerton - PA Images/Getty)