Az olasz mester magabiztosan beszélt a jövőjéről a 4-0-ás zakó ellenére.

A Madridban elért 1-1 után a Manchester City várhatta kedvezőbb helyzetből az angliai visszavágót, de arra valószínűleg senki sem számított, hogy már az első percekben eldönthették volna a továbbjutás kérdését Pep Guardiola tanítványai. Noha az első helyzetek kimaradtal, így sem kellett szomorkodniuk, hiszen nagyon tükörsima, 4–0-s győzelemmel „váltották meg jegyüket” az isztambuli döntőre.

„Egy nálunk minőségibb és intenzívebb csapattól kaptunk ki. Tavaly mi voltunk jobbak, idén pedig ők. Ez egy olyan vereség, ami nagyon fáj. Sokkal jobbak voltak, nincs más választásunk, mint a következő szezonra gondolni” – nyilatkozta a Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti.

Nem vitás: nagy csalódás volt mindez a Real Madridnak, akik az utóbbi hét kiírásból négyszer hódították el a BL-trófeát, ám ezúttal csúfos kudarcot vallottak. Ráadásul a madridiak a bajnokságban is csak a csalódást keltő, harmadik pozíciót foglalják el. A jelek szerint azonban mindez nem elég, hogy Carlo Ancelotti állását veszély fenyegesse, amikor erről kérdezték a következőt válaszolta: 

A következő szezonban itt leszek, hogy egy újabb Bajnokok Ligája-győzelemért harcoljak.

Senki sem kételkedik bennem. Azt hiszem, az elnök 15 nappal ezelőtt nagyon világosan fogalmazott. Amit négyszemközt mondott nekem, azt nem fogom itt most elárulni”

A Real Madrid figyelme most már a következő szezonra irányul, bár még mindig harcban van azért, hogy a második helyet megőrizze az Atlético Madrid előtt.

(Borítókép: Carlo Ancelotti. Fotó: Michael Regan/Getty)