Számos különleges kenguru fajnak adnak otthont a Tisza-tó parti településen, Tiszaderzsen. Az elmúlt időszakban tíz nőstény benett-kengurunak is utódja született az elsősorban Ausztrália élővilágát bemutató Kenguru Parkban, ám a dolgozók két bébi példányt az ösvényen heverve találtak meg a napokban.

Két, nagyjából négyhónapos bébi kengurut találtak a tiszaderzsi Kenguru Park egyik ösvényén heverve a kert gondozói egy nagy vihar után a napokban. A kölyköket valószínűleg a vihartól megrettenve, egyfajta természetes védekezési reakcióként a mamáik dobták ki az erszényekből.  Mivel ilyen esetben a nőstény állatok már nem fogadják vissza a kölyköket, a gondozóknak azonnal cselekednie kellett. 

A kenguruk normális esetben 8 hónaposan hagyják el az erszényt, ezért a gondozók első dolga volt egy mesterséges zsebet készíteni, ahol az állatok biztonságban érzik magukat és megfelelő hőmérsékleten növekedhetnek.

A kis állatok, meghálálva a mesterséges gondozást, mára egyre jobban fejlődnek és időnként el is hagyják a mesterséges zsebet, hogy szétnézzenek a világban. A gondozók macska tejpótló tápszerrel etetik őket, amelyből eleinte 2 és fél - 3, ma már csak 4 óránként esznek, valamint szilárd takarmányt is elkezdtek magukhoz venni.

(Borítókép: Kenguru bébik. Fotó: Kenguru Park)