Néhány éve bizonyára mindenki azt gondolta volna egy ilyen hírről, hogy kacsa, ám a Szarkák az idei szezonban mindenkit megleptek, hiszen bárhol jártak, felszántották a pályát.

A Newcastle United mondhatjuk, hogy az év meglepetés csapata, ugyanis a fekete-fehérek a Bajnokok Ligáját érő harmadik helyet foglalják el a tabellán, így szinte biztos, hogy jövőre az elitligában szerepelnek.

Legutóbb csütörtökön este, hazai pályán diadalmaskodtak 4–1-re a Brighton ellen, amivel hatalmas lépést tettek a Bajnokok Ligája-indulás felé. A Liverpoolnak gyakorlatilag már csak matematikai esélye van megelőzni őket. 

Miután a szaúdi szuverén vagyonalap, a Public Investment Fund (PIF) – amely magában foglalja a PCP Capital Partnerst és az RB Sports & Mediát – több mint 300 millió fontért (127 milliárd forintért) felvásárolta a csapatot, a Newcastle leigazolta Aleksandr Isakot, Kieran Trippiert, valamint Sven Botmant is. A befektetés meg is térült, ugyanis Eddie Howe vezetésével a Szarkák hosszú évek után ismét a legrangosabb európai kupában szerepelhetnek. Nem csoda, hogy a szaúdi tulajdonos újabb erősítéseket tervez.

Az angol csapat a hírek szerint a PSG kegyvesztett támadóját, Neymart szemelte ki magának.

Az angol csapatnak ráadásul közel annyit sem kell majd fizetnie, mint amennyit a brazil valójában ér. A világklasszis csatár ugyanis átadólistán szerepel a Paris Saint-Germainnél, amely csapat nagyon szeretne megszabadulni gigászi fizetésű játékosától. Mivel Neymar eladása nem tűnik könnyű feladatnak, ezért a kölcsönadás is opció lehet, ami jóval kedvezőbb lehet a Newcastle-nek. 

A United menedzserének korábbi nyilatkozata ugyanakkor árnyalja a képet, ugyanis Eddie Howe szerint a csapatának nem korosodó sztárokra van szüksége, hanem fiatal tehetségekre. Ennek ellenére egyre több hír jelenik meg a témában és könnyen lehet, hogy mégiscsak összejön az üzlet. 

(sportskeeda.com)

(Borítókép: Neymar. Fotó: Eurasia Sport Images/Getty)