Bosszút állt a bezártságért egy négyéves husky az egyesült államokbeli Colbert megyei állatmenhelyen, Tuscumbiában. Az állat kiszabadult a kennelből és rombolni kezdett.

Valóságos misszióba kezdett Titán, az Alabama államban található Colbert megyei állatmenhely négyéves husky-ja május 17-én. Először filmbe illő módon kitört a saját ketrecéből, majd két bajtársát is kiszabadítva óriási felfordulást okozott a menhely egyik irodájában. A történtek óta csak Houdini kopóként emlegetett négylábú nem kevesebb mint 2 ezer dolláros, mai árfolyamon 692 ezer forintos kárt okozott.

Többek között lerántotta a számítógépeket, megcsócsálta a bútorokat, szétszaggatott papírokat és leverte az asztali berendezéseket.

Az egyik dolgozó, Charles Speegle nyitott rá Titánra, aki az ajtó ablakából bámult vissza a 46 éves gyepmesterre. A szakembert éppen akkor érkezett vissza egy terepmunkáról.

„Csak néztem rá és azon töprengtem, hogyan kerülhetett az előcsarnokba. Amikor benyitottam, akkor láttam, hogy a mögötte lévő szobát darabokra szedte” – emlékezett vissza Speegle, aki két nappal később sikeresen örökbe adta Titánt. A lázadó kutyusba egy család szeretett bele, amely haza is vitte magával a négyéves ebet egy másik, teljesen ugyanolyan husky mellé. Azóta is boldogan élnek...

(Borítókép: Titán. Fotó: Northfoto)