A Disney cégcsoport egyik legkülönlegesebb élményparkja, a Disney World szeptember végén bezárja a Star Wars tematikájú luxusszállodáját, amely alig két éve nyílt meg.

A Walt Disney Co. a napokban hozta nyilvánosságra, hogy a Star Wars: Galactic Starcruiser nevű szálloda szeptember 28-30-án nyitja meg utoljára a kapuit. Valószínűleg sok Csillagok háborúja-rajongó álma volt, hogy egyszer becsekkolhasson az elképesztő részletességgel felépített szállodába, amelynek belső tereit a galaktikus világból ismert Halcyon utasszállító űrhajóról mintázták.

Az orlandói hotel 2022 márciusában kifejezetten nagy csinnadratta közepette debütált. A szálloda tematikája igen izgalmas, ugyanis egy kétnapos tartózkodás alatt egy komplex Star Wars-élményt kapnak az odalátogatók, akik különböző feladatokat is teljesíthetnek.

A fájdalmas döntésnek valószínűleg anyagi okai vannak: a Disney vezérigazgatója, Bob Iger februárban bejelentette, hogy a vállalat 5,5 milliárd dollárral csökkenti a költségeket. Ennél is korábban a Disney heti 3-4 turnus helyett már csak heti két turnusban fogadta a vendégeket.

A hotelt rendszeresen érte az a kritika is, hogy túlságosan drága az átlagembereknek:

egy átlagos éjszaka egy főre 1209 dollár, azaz 422 ezer forint.

(nytimes)

(Borítókép: Star Wars hotel. Fotó: AaronP/Bauer-Griffin/Getty)