Fucsovics Márton magyar teniszező az argentin Sebastián Báezzel mérkőzött meg a lyoni salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában kedden. A meccs 2 óra 5 percig tartott, ám nem a szoros játszma, hanem Fucsovics pocskondiázása miatt lett emlékezetes.

Két játszmában is kikapott Sebastián Báez argentin játékostól a világranglista 80. helyét elfoglaló, egyen a legjobb magyar teniszező, Fucsovics Márton. Baez először 6-4-re, 7-6-ra nyert. A 31 éves sportoló rendkívül frusztrált volt, az első forduló végén oda is szólt az ellenfelének.

Hány éves vagy? Tizenkettő?

– tette fel a gúnyos kérdést Fucsovics, mire argentin versenytársa közölte: 22 éves. A magyar játékos a saját térfelén padra ülve folytatta a pocskondiázást, amit végül a bíró sem hagyott szó nélkül.

„Úgy viselkedik, mint egy 12 éves. Ezek a kiba**ott húszévesek. Persze nem ő az egyedüli. Tök sportszerűtlenül játszik, minden hibámra vamos-szal reagál (a vamos spanyolul azt jelenti: gyere, gyerünk – a szerk.). Úgy sikít, mint egy k**va” – fogalmazott Fucsovics. Bár a bíró azt mondta, megérti, hogy a magyar teniszezőt zavarja ellenfele kiabálása, felhívta a figyelmét, hogy a problémáit vele beszélje meg és ne Baeznek mondja, illetve tartózkodjon az ilyen mértékű trágár kifejezésektől. Az eset után Fucsovics Márton egy 24 óráig elérhető Instagram-történetben kért elnézést a történtekért.

„Sziasztok, szeretnék elnézést kérni azért, ahogy ma viselkedtem. A mérkőzés hevében olyan szavakat használtam, amelyeket nem lett volna szabad. Ahogy a legtöbben tudjátok, mindig a fair play szellemében játszom, akkor is ha nyerek, vagy ha kikapok. Talán az idősebb generációhoz tartozom már, akiknek fontos, hogy tiszteljük egymást, és tenisszel győzzük le a másikat.”

Fucsovicsot legközelebb jövő héten láthatjuk pályán a Roland Garros párizsi salakpályás Grand Slam-teniszbajnokságon.

(Index)

(Borítókép: Fucsovics Márton. Fotó: Getty Images)