Korunkban számtalan felnőttfilmhez hozzáférhetünk az interneten, ám a bőség zavarában sokszor így is nehéz megtalálni a nekünk tetszőt. Gondoljunk bele, mennyire nehéz dolguk volt a magányos szingliknek régen, hiszen a választék korlátozott volt, nem egyszer pedig hónapokat kellett várni egy újonnan megjelent filmre. A régi időkből kerültek ki a minden idők legjobb felnőttfilmjeinek titulált felvételek, amelyeket Paul Fishbein filmproducer rangsorolt.

Paul Fishbein 1983-ban alapította meg az Adult Video News nevű magazint, amely kizárólag a pornó műfajára fókuszált. Bár a lapot 2010-ben eladta, az élete ezután is az ipar körül forgott: 2015-ben megalkotta az X-Rated: the Greatest Adult Movies of All-Time nevű projektet, amelyben összegyűjtötte azokat a felnőttfilmeket, amelyek szerinte a műfaj csúcsalkotásai. Mi ezekből alább bemutatjuk az első öt produkciót.

1. Nothing to Hide (1981)

Az első helyre egy több mint 40 éves felnőttfilm került. Fishbein szerint azért ez a valaha volt legjobb pornó, mert kiválóan rendezték meg, valamint véleménye szerint nemcsak a szex, hanem az érzelmek is szerephez jutnak benne.

2. The Opening Of Misty Beethoven, avagy Misty Beethoven feltárása (1975)

Az 1975-ben készült alkotásnak a történetszála fogta meg igazán a producert, ezért kerülhetett a film a második helyre.

3. Scoundrels (1982)

Ez az első felnőttfilm, amelyet a legjobb filmnek járó pornó-Oscarral, vagyis Adult Video News-díjjal jutalmaztak. A Player.hu szerint a világ legmurisabb férfi pornósztárja, Ron Jeremy „pusztít” benne.

4. The New Devil in Miss Jones (2005)

Az 1973-as The Devil in Miss Jones című pornófilm folytatásaként, avagy remake-jeként készült el 2005-ben a The New Devil in Miss Jones című alkotás. Az irányelv a forgatókönyv elkészültekor feltehetőleg az volt, hogy egy modernebb ízlésnek megfelelő, hosszabb játékidejű produkció készüljön, benne nagyobb méretekkel és jókora mennyiségű testnedvvel.

5. Blonde Ambition (1981)

Vicces, hogy ugyanezzel a címmel egy romantikus vígjáték is megjelent 2007-ben a szőke Jessica Simpson főszereplésével. A felnőttfilmnek természetesen semmi köze a jelenleg 42 éves énekes-színésznőhöz, ám feltételezhetően jóval izgalmasabb, mint a másfél órás limonádé. A hírportál külön felhívja a figyelmet a borítóra, amelyen az áll: „Ha szerette a Deep Throat-ot (Mélytorok) és az Ének az esőben-t, akkor ezt imádni fogod!”

(Borítókép: Középkorú férfi pornót néz. Illusztráció: Getty Images)