Az ötszörös aranylabdás támadó az égig magasztalta a bajnokságot, ahol éppen futballozik.

Fényes diadalt aratott Cristiano Ronaldo főszereplésével az Al-Nassr, amely 2-0-s hátrányból fordítva 3-2-re diadalmaskodott az Al-Shabab felett. Ronaldo 60. percben egy tökéletesen helyezett, távoli lövésből volt eredményes és a meccs utáni nyilatkozatában szépen felmagasztalta a ligát:

„A szaúdi liga jobb lesz, és ez egyre inkább igaz lesz.

Lépésről lépésre úgy érzem, hogy ez a bajnokság ott a világ öt legjobb pontvadászata között.

De időre van szükségük, futballistákra és infrastruktúrára. Hiszek benne, hogy ez az ország csodálatos potenciállal rendelkezik, nagyszerű emberekkel és a bajnokság nagyszerű lesz.”

A portugál válogatott gólrekorder ezzel a kijelentésével persze erősen túlzott, ugyanis az angol, a spanyol, a német, az olasz és a francia bajnokságot gyakorlatilag lehetetlen a szaúdi ligával összehasonlítani.

Még ha ezeket a ligákat ki is vesszük a képből, akkor is a török, a holland, vagy éppen a portugál liga is jóval erősebb, mint a szaúdi pontvadászat. Ronaldo tehát igencsak felpozícionálta a közel-keleti bajnokságot...

CR7 nyilatkozata azért is érdekes, mert a világklasszissal kapcsolatban egyre több olyan hírt lehet olvasni a nemzetközi sajtóban, melyek alapján már megbánta a szaúdi kalandot, és nyáron inkább visszatérne Európába.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó: Sam Bagnall - AMA/Getty)