Megérkezett a várva várt jó idő, és néha bizony jól esik a barátokkal, kollégákkal kiülni valahova egy-egy fárasztó munkanap után. Cikkünkben összegyűjtöttük a legklasszabb budapesti teraszokat, ahol garantáltan kellemes környezetben tud lazulni. A myrkl segítségével pedig másnap is ugyanolyan fitten tudja kezdeni a napot, mintha korán ágyba került volna.

KIOSK

A KIOSK közel 10 évvel ezelőtt alakult meg a korábban lelakott és lerombolt Március 15. téren. Napi menü, à la carte, koktélok, borok, koncertek, DJ, zongorajáték, valamint a Szabadság-szoborra és az Erzsébet hídra nyíló kilátás várja az odaérkezőket. A KIOSK Garden különálló egységében a hűsítők mellett igazi nápolyi pizzát is rendelhetünk.

Ha borúsra fordulna a szeszélyes tavaszi idő, akkor sem kell aggódnunk, ugyanis a beltéri, földszinti helyiség nagyobb csoportok fogadására is alkalmas. Meleg időben pedig kihelyezett babszákokra is lehuppanhatunk a társaságunkkal. Kitűnő választás lazulós estékhez, de elegáns fogadásokhoz is.

Tereza

Ha a kora nyári melegben igazi dél-amerikai ízekre fáj a fogunk, akkor egyértelműen a Tereza a legjobb döntés. A mexikói konyha olyan autentikus fogásokkal várja vendégeit, mint a taco, quesadilla, fajitas, burrito bowl és chili con carne, hűsítőnek többek között frozen margaritát és mezcalt kínál. Ha a pikáns ízek mellett igazi nyüzsgésre vágyunk, szeretjük a hangulatos kerthelyiségeket és a bohém életérzést, akkor ennél a helynél keresve sem találhatnánk jobbat.

Kóstolja meg a ház specialitását, a Terezita szűretlen kukorica sört, kapjon fel egy kihelyezett szombrérót, és indulhat is a banzáj!

DiVino

A magyar borok kultúránk alapkövei, szinte minden jeles eseményen helyet kapnak az asztalon. A DiVino négy városban, több mint 120 féle borral várja a fogyasztani vágyókat.

A budapesti borbár hangulatát jelentős mértékben a terasz elhelyezkedése adja. A Bazilika szomszédságában, a Szent István téren igazi főúri környezetben kortyolhatunk el néhányat a számos hazai borból. A bár fiatal, feltörekvő borászatokat is támogat, így az ő termékeik is színesítik az itallapot.

Kezdődjön frissen a reggel

Amennyiben egy hosszúra nyúlt este után is fitten szeretnénk ébredni, érdemes két órával az esemény előtt (étkezést megelőzően) bevenni a myrkl étrend-kiegészítő kapszulát. A myrkl a svéd de Faire Medical 30 éves kutató- és fejlesztő munkájának eredménye. Szedését elsősorban azoknak az aktív embereknek javasoljuk, akik rendszeresen vesznek részt társasági eseményeken.

Fellini Római Kultúrbisztró

A Római-part a jó idő beköszöntével idén is megnyitja kapuit azok előtt, akik szívesen kiülnének a Duna-partra, hallgatnák a madarak csicsergését, a lágy olasz dallamokat, miközben az elhaladó hajóktól gyűrűdzik a folyó vize a szemük előtt.

Federico Fellini olasz filmrendezőről kapta a nevét a Fellini Római Kultúrbisztró, amely nemcsak hagyományos ételeket és italokat, de vegán és vegetáriánus finomságát is kínál. Ebben a nyugodt, viszonylag csendes környezetben szinte Olaszországban érezhetjük magunkat, mintha csak egy kellemes szieszta közben kortyolgatnánk el pár italt.

Akvárium

A Deák Ferenc téren található, megújult és kibővített Akvárium klub nemcsak céges rendezvényekre vagy sajtótájékoztatókra alkalmas, hanem egy könnyed italozgatásra is a barátokkal. Izgalmas ízvilágú koktéljai közül nem egyszerű a választás, ha pedig néhány ital után előtör belőlünk a táncos, nyugodtan betérhetünk az éppen aktuális koncertre.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 A cikk megjelenését a de Faire Medical AB, Svédország támogatta.

(Borítókép: Étterem. Illusztráció: Getty Images)