A Szpartak Moszkva légiósa, Quincy Promes óriási bajba keveredett.

A Szpartak Moszkva csatára, Quincy Promes ellen kábítószer-kereskedelemben való állítólagos részvétel miatt indult büntetőeljárás.

A 31 éves Promest azzal vádolják, hogy egy társával együtt az antwerpeni kikötőn keresztül szállított kábítószert 2020 januárjában. Összesen 1362 kilogramm kokain volt a két szállítmányban, amelyet Belgium és Hollandia között csempésztek át. 

Promes ügyvédje nem válaszolt azonnal a megkeresésekre, és irodája telefonja kedden munkaidőben sem válaszolt. Később a Het Parool holland újság idézte a játékos ügyvédjét, aki azt mondta, hogy a hétfőre tervezett meghallgatáson fogja csak kommentálni az ügyet, amelyen az ANP hírügynökség szerint Promes várhatóan nem vesz részt.

Promes egyébként a Szpartak előtt a Sevillában és az Ajaxban is játszott, és ötvenszeres holland válogatott volt, tehát bizonyára nem voltak anyagi gondjai, ráadásul egy éve még a legjobb holland szélsők között tartották számon. 

Nem példa nélküli, hogy Promes bűnt követ el: 2020-ban egy családi partin megkéselte az unokatestvérét egy vita során. Promes tagadta, hogy részt vett volna a bűntettben. Az ügyben szintén hétfőre tűzték ki a tárgyalást.

(theguardian.com)

(Borítókép: Quincy Promes. Fotó: Anadolu Agency/Getty)