Alig néhány hónappal azt követően, hogy rákkal diagnosztizálták, visszatért a pályára az amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Chicago White Sox játékosa, Liam Hendriks.

Liam Hendriks, a Chicago White Sox baseball-csapatának 33 éves játékosa idén januárban a Twitteren jelentette be, hogy non-Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak nála. A daganatos megbetegedés kezelését azonnal meg is kezdték, Hendriks már ekkor is abban bízott, hogy még az idei szezonban ismét pályára tud majd lépni. 

„Nemrégiben diagnosztizáltak nálam non-Hodgkin limfómát. A »rák« szó sokkolta a feleségem és engem, ahogyan családok millióit is minden évben. Elhatároztam azonban, hogy felveszem ezt a harcot, és ugyanolyan elszántsággal győzöm le ezt az új kihívást, mint amilyen elszántsággal életem más akadályaival is szembenéztem” – nyilatkozta a betegség bejelentésekor a baseballos. 

Hendriks április elején már arról számot be a közösségi oldalán, hogy sikeres műtéten van túl. A pályára azonban csak most, május 29-én térhetett vissza, amikor a White Sox a Los Angeles Angelst fogadta, és ugyan végül 6-4-re kikapott, de a nyolcadik inningben Hendriks a szezon során először pályára léphetett.

A közönség felállva, hatalmas üdvrivalgással fogadta a sportolót.

A Non-Hodgkin-limfóma (NHL) sokféle kórképet magába foglaló betegségcsoport, mely a nyirokszövet speciális fehérvérsejtjeinek, az ún. B- vagy T-limfocitáinak rosszindulatú daganatos megbetegedése. Ez a rákfajta általában lassan mutatja meg magát, legtöbbször késői stádiumban kerül felismerésre, amikor már nem gyógyítható. Ilyenkor az átlagos túlélési idő 2-10 évre tehető. Ha azonban időben észreveszik, akkor akár a betegek 50%-a felépülhet.

(espn.com)

(Borítókép: Liam Hendriks. Fotó: Michael Reaves/Getty)