A portugál edző közel sem volt megelégedve az Európa-liga döntő angol játékvezetőjével.

Mint ismert, a Sevilla nyerte a 2023-as budapesti Európa-liga-döntőt, miután a Puskás Arénában tizenegyesekkel győzte le az AS Romát szerda este. José Mourinho, a Roma vezetőedzője élesen kritizálta a játékvezetőt:

Azt már megszoktuk, hogy hatalmas a játékvezetők befolyása a meccseinken, de egy európai kupadöntőben erre nem számítottam

– fogalmazott igencsak kritikusan a portugál tréner, többek között arra utalva, hogy egy kezezésnél nem ítéltek 11-est a rómaiak javára, de aztán további eseteket is említett.

„Elég Ibanez szájára nézni, és mindent érteni. Az őt lekönyöklő Lamela tizenegyest rúghatott, pedig ki kellett volna állítani. Amikor Pellegrini elesett, sárga lapot kapott, amikor Ocampos szimulált, nem kapott sárga lapot” – elevenítette fel az eseményeket a kétszeres Bajnokok Ligája győztes edző. 

Mourinho nemcsak a sajtó előtt, de a Puskás Aréna parkolójában is folytatta a játékvezető bírálását: káromkodva kiabált Taylornak, így minősítve a teljesítményét.

Te egy ki**szott szégyen vagy

– üvöltötte, miközben az UEFA játékvezetői bizottságának olasz elnöke, Mentre Rosetti próbálta csillapítani. 

Mourinho egyébként nemes gesztusként megtapsolta a Sevilla drukkereket is, így gratulálva nekik a kupagyőzelemhez, valamint ezüstérmét egy magyar kisfiúnak adta

(Borítókép: José Mourinho. Fotó: Jonathan Moscrop/Getty)