Nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legidősebb és leglelkesebb hazai AS Roma-drukker a 93. életévében járó Csorba Sándor, aki természetesen a szerdai Európa-liga-döntőt sem hagyta ki. A meccsre unokája, Hajós István biztonsági szakértő vitte el, akivel már közös hagyományuk a meccsre járás.

Sanyi bácsi 4 éves korában szerettette meg Istvánnal a futballt, a közös szenvedély pedig azóta is kitörölhetetlen kapocs unoka és nagypapa között. Az idő múlásával a szerepek felcserélődtek: már nem a nagypapa viszi el unokáját a meccsekre, hanem fordítva. Voltak már együtt Franciaországban és Lengyelországban is szurkolni, és a hazai lelátókról sem hiányozhatnak sosem.

Ugyan Csorba Sándor az AS Romának szurkolt a szerdai döntőn, mégsem csalódott az eredmény miatt, hiszen egy maratoni és hatalmas összecsapást izgulhatott végig.

Nekem már az élmény az, ami a legfontosabb, nem pedig a végeredmény. Remélem, hogy kisunokámmal még jó néhány mérkőzésre kilátogathatok majd

– árulta el.

Hozzátette, Debrecenben felfigyelt névrokonára, a 102 éves Loki-szurkolóra, akit Dzsudzsák Balázs kísért be a kezdőkörbe, hogy elvégezhesse a kezdőrúgást. Mint elárulta, az egyik legnagyobb álma, hogy találkozzanak, és a két Sanyi bácsi egyszer közösen nézhessen végig egy mérkőzést a pálya széléről.

(Borítókép: Csorba Sándor)