A jóidő érkeztével a kerti partik ideje is eljött. A tökéletes buli megszervezése rengeteg tervezéssel jár, hiszen nemcsak a menü, de a dekor és a zene is nagy szerepet játszik abban, hogy a vendégek elégedetten távozzanak.

Bulit rendezni rengeteg stresszel jár, hiszen vendéglátóként nem csak saját magunk, de a meghívottak hogylétét is szem előtt kell tartanunk. Mindannyian szeretnénk, ha vendégeink búcsúzáskor vidáman távoznának, az pedig külön öröm, ha a következő találkozókor a mi ötleteinkből inspirálódnak. De mi tesz egy partit felejthetetlenné? A Mogyi szakértői most megkönnyítették a dolgunkat, és összeszedték, mire van szükségünk a tökéletes bulihangulat megteremtéséhez. 

Minden a tematikán múlik

A jó hangulatot már érkezés előtt megalapozhatjuk. Ezt a legkönnyebben egy tematika meghatározásával érhetjük el. Legyen az egy korszak, zenei műfaj, vagy épp a kedvenc filmünk, egy beöltözős bulin mindenki jól fog szórakozni. Akkor sem kell aggódnunk, ha valami egyszerűbbre vágyunk, tartsunk filmestet és nyissuk meg a saját kertmozinkat, de a természet is rengeteg inspirációt adhat a kerti partikhoz. Válasszunk egy színt vagy az évszaknak megfelelő ünnepet és építsük fel köré az eseményt. Újra reneszánszukat élik a társasjátékok is, szóljunk a vendégeknek, hogy hozzák el kedvenceiket és garantált lesz a jó hangulat.

A tökéletes dekoráció

A dekoráció szinte elengedhetetlen. Mindenképp figyeljünk, hogy az egyes kiegészítők stílusban, színben passzoljanak egymáshoz. Szezonális termések, szép kavicsok, vagy színes virágok a saját kertünkből mind a segítségünkre lehetnek, ha egyszerű és mégis kreatív díszítésre vágyunk. Ha gyerekekkel együtt készülünk a vendégségre, tökéletes program lehet a közös díszkészítés is, a kicsik pedig délután el is dicsekedhetnek saját alkotásaikkal. Több helyen vehetünk papírdíszeket, amikre aztán kedvünkre rajzolhatunk, festhetünk kavicsokat, de a vállalkozószelleműek akár a gyertyaöntést is megpróbálhatják.

Esti partikon különösen fontos, hogy a hangulatvilágításról is gondoskodjunk. Tegyünk mécsest a díszes poharakba és helyezzük az asztal közepére, vagy használjunk fényfüzéreket és kerti lámpákat, amik később a hétköznapi dekort is feldobhatják. Tekerjük fára, házfalra, vagy akár rakjunk ki belőle nekünk tetsző formákat. Sötétedéskor új lendületet kaphat a parti, ha a fények is felkapcsolódnak.

Zene nélkül nincs hangulat

A szórakozás elengedhetetlen része a zene, vendéglátóként pedig fontos, hogy mindenkinek kedvezzünk egy kicsit az este folyamán. A legtöbb zenelejátszó alkalmazáson könnyedén létre tudunk hozni egy megosztható listát, amihez mindenki hozzá tudja adni a kedvenc számait, ezzel pedig a mi dolgunkat is megkönnyítik a zeneválasztást illetően. A kihangosítás sem lehet probléma, a legegyszerűbb bluetooth-os hangszórók akár az egész kertet képesek betölteni hanggal, hangos zenére pedig nincs feltétlenül szükség. Ahhoz, hogy a hangulat vidám maradjon, válasszunk pörgősebb számokat, ha pedig tanácstalanok vagyunk a zeneválasztással kapcsolatban, a retró lejátszási listák kortól függetlenül nagy sikert aratnak.

A koktélbár házhoz jön

A koktélok nagy népszerűségnek örvendenek, pár recept segítségével pedig mi is könnyen elkészíthetjük őket. Nem kell a legbonyolultabb hozzávalókra gondolnunk: cukrozzunk meg egy adagot a legszebb szezonális gyümölcsökből, hagyjuk állni, majd öntsük fel előre behűtött borral, pezsgővel, habzóborral. Hogy a legkisebbek se maradjanak ki, készíthetünk limonádét vagy szörpöt friss gyümölcsökkel díszítve.

Kedvenc ételeink újragondolva

Természetesen a tökéletes buliból az ételek sem maradhatnak ki. Általában ez okozza a legtöbb fejfájást, hiszen azon kívül, hogy sok emberre kell főzni, az ételek minősége sem másodlagos. Ilyenkor lehetőségünk van a kísérletezésre is, ami a vendégek számára is izgalmas lehet. 

(Borítókép: kerti parti. Illusztráció: Getty Images)