Cikkünkben olyan filmbéli karaktereket mutatunk be, akik arról ismertek, hogy túlhajszolt életmódot folytatnak és nem kímélik magukat. Rengeteget dolgoznak és mellette még időt kell találniuk a magánéletükre is, ami nem könnyű feladat. Bár a filmes karaktereknek ott a happy ending, a való életben is van, ami segít, hogy bírjuk a tempót.

Kate Reddy – Csak tudnám, hogy csinálja

Kate megtestesíti sok dolgozó nő nehézségeit. Amellett, hogy van két kisgyereke, szerető férje, akikkel próbál minél több időt eltölteni, igyekszik helytállni a munkahelyén is. Kate állandó időhiányban szenved, és miközben megpróbál anyaként, feleségként és munkavállalóként is bizonyítani, állandó rohanás az élete. Szereti a családját, és szereti amunkáját is, ezért folyamatos bűntudatban él, mivel úgy érzi, vagy az egyiket, vagy a másikat kell háttérbe szorítania, ráadásul nem tud megfelelni a többi „tökéletes” anya elvárásainak sem. Kate végül rádöbben, hogy a legfontosabb az életben a család, és az a munkahely, ahol ezt nem értik meg, nem az ő helye.

Bobby „Axe” Axelrod – Milliárdok nyomában

Bobby Axelrod (Axe) az Axe Capital, egy befektetési alap könyörtelen és szuperintelligens tulajdonosa és vezetője. Gonosz és kapzsi pénzügyi világból érkezett tőzsdecápa, self-made milliárdos. A vagyonát nem örökölte, büszke rá, hogy az eszével, leleményességével szerezte milliárdjait, bár nem éppen tiszta eszközökkel. Akiket szeret/becsül, azokat védi és mindent megtesz értük. Fontos számára a családja, bár a munka mellett nem sok ideje jut rájuk. Nem öltönyös típus, általában egy póló és farmer van rajta, pedig bármit megengedhetne magának. Illetve meg is enged magának sok mindent, de ez nem az öltözködésre vonatkozik. A külsőségeket nem szereti, de a gazdagsággal járó luxust élvezi. Axe-nak azonban pont a becsvágya lesz a veszte, kénytelen áron alul eladni a cégét és a magánéletben is kudarcot vall.

Találjuk meg az egyensúlyt

Fontos, hogy megtaláljuk a munka-pihenés-szórakozás egyensúlyát az életünkben. Létezik egy étrend-kiegészítő mindazoknak, akik aktív életet élnek, és a rohanó, sűrű mindennapok mellett alkalmanként a baráti összejöveteleket, társasági eseményeket sem szeretnék kihagyni. Amennyiben egy hosszúra nyúlt nap után is fitten szeretnénk ébredni, érdemes két órával az utolsó étkezést megelőzően bevenni egy adag myrkl étrend-kiegészítő kapszulát. A myrkl a svéd de Faire Medical 30 éves kutató- és fejlesztő munkájának eredménye. Szedését elsősorban azoknak az aktív életmódot folytató embereknek javasoljuk, akik rendszeresen vesznek részt társasági eseményeken. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Andy Sachs – Az ördög Prádát visel

Valószínűleg kevesen akadnak, akik még nem látták ezt az ikonikus filmet Meryl Streep-pel, Stanley Tucci-val és Anne Hathaway-jel a főszerepben. Andy (akit Anne Hathaway alakít) frissen végzett főiskolásként kerül az elit divatmagazinhoz, ahol főnökének, Miranda Priestly-nek köszönhetően szó szerint rettegésben és megaláztatásban telnek a mindennapjai. Andy nem is térhetne el jobban a divatmagazin felszínes világától, viszont felveszi a kesztyűt és sikert sikerre halmoz, aminek azonban megvan az ára: a szinte 0-24 órás munkaidő miatt magánélete háttérbe szorul, kapcsolatai megromlanak. Bár a lány Miranda kedvence lesz, végül rádöbben, hogy nem akar olyanná válni, mint a hírhedt főnöke, ezért hiába áll előtte ígéretes karrier, otthagyja az állást. De a barátját ezzel sikerül visszahódítania.

Lucy Hill – Miért éppen Minnesota?

Lucy Hill egy végtelenül ambiciózus nő, aki bármit képes megtenni a szakmai siker és az előrelépés érdekében. Arra is hajlandó, hogy egy időre egy isten háta mögötti kisvárosba költözzön, mivel felettesei a helyi gyár átszervezésével bízzák meg. A multinacionális nagyvállalatok lelketlen és mindenkin átgázoló mentalitásához szokott nő jó néhány konfliktusba keveredik a helyi közösség tagjaival. Ráadásul komoly elbocsátásokat kell eszközölnie és olyan kihívásokkal szembesül, amikről nem is álmodott. Azért az új környezethez való alkalmazkodás sok vicces helyzetet is teremt.

Lucy végül maga is megváltozik és a szívére hallgatva megmenti a gyár valamennyi dolgozóját az elbocsátástól, jutalma pedig egy jó romantikus vígjátékhoz mérten az igaz szerelem.

Ryan Bingham – Egek ura

A film főszereplője, Ryan egy megrögzött munkamániás agglegény, akit ki más is játszhatna, mint George Clooney. Munkaerő leépítési szakértő, az a feladata, hogy ő rúgja ki mások helyett az embereket. Az élete teljesen kiszámított és személytelen, szinte állandóan úton van, idejét repülőtereken és szállodákban tölti. Nincsenek barátai, sem normális emberi kapcsolatai. Az élete akkor változik meg, amikor beosztják mellé az ifjú Natalie-t, majd egyik útja során megismerkedik a hasonló életet élő Alex-szel – a kettejükkel való kapcsolata rádöbbenti, család és barátok nélkül valóban nincs értelme az életnek.

A cikk megjelenését a de Faire Medical AB, Svédország támogatta.

(Borítókép: Renée Zellweger karaktere, Lucy Hill a Miért éppen Minnesota? című filmben. Fotó: Entertainment Pictures/Northfoto)