A Football-Italia számolt be róla elsőként, hogy az AC Milan vezetősége tegnap ülésezett, és súlyos döntést hoztak a jövőt illetően.

A legfrissebb hírek szerint hétfőn a reggeli órákban rövid találkozó volt Gerry Cardinale, a Milan tulajdonosa és Paolo Maldini technikai igazgató között. A La Gazzetta dello Sport és a Sky Sport Italia jelentése szerint nézeteltérés alakult ki Cardinale és Maldini között az átigazolási piacot és a lehetséges büdzsét illetően.

Állítólag a tulajdonos tájékoztatta Maldinit arról, hogy a továbbiakban nem kívánja vele folytatni a közös munkát.

A MilanNews szerint a felek közötti párbeszéd nem változtatta volna meg a technikai igazgató és a tulajdonos közötti feszült kapcsolatot, mivel teljesen ellentétes nézeteik vannak a jövőbeli projekt terén. Maldini több beruházást és nagyobb átigazolási költségvetést kért, ám Cardinale nem szándékozik ezt teljesíteni annak fényében, hogy a klub gazdasági lehetőségeinek határain belül költenek.

A pletykák szerint a fő fájdalompont Rafael Leao szerződéshosszabbítása volt, hisz ebben nem kapták meg az elvárt szabad kezet Maldiniék, ennek köszönhetően pedig feszülten álltak a hétfői meetinghez is.

A MilanNews hozzátette, hogy Maldinivel együtt Frederic Massara sportigazgató is távozni fog. A menesztésüket hamarosan kommunikálhatja a tulajdonos, ám nem lesz könnyű dolga, hogyan tálalja a szurkolók felé a szétválást Maldinivel, ugyanis ő a klub történetének egyik legnagyobb ikonja. A döntés ettől függetlenül a jelek szerint végleges, többek között az világhírű transzferguru, Fabrizio Romano is beszámolt róla:

Legendás család

Maldini egész pályafutása során az AC Milan hátvédje volt. Egyedülálló módon több mint ezer hivatalos mérkőzést játszott a Milan színeiben. Édesapja a korábbi olasz szövetségi kapitány, Cesare Maldini, aki szintén teljes karrierje alatt a Rossoneri játékosa volt. Később Paolo Maldini fia, Daniel is a Milan akadémiáján nevelkedett, majd egészen az előző szezonig a felnőtt keret tagja volt. 

(Borítókép: Paolo Maldini. Fotó: Giuseppe Cottini/Getty)