Sokkoló felvételt osztott meg közösségi oldalán a Pest vármegyei Kerepes polgármestere. Gyuricza László hadjáratot indított a Dália utcai „disznólkodók” és drogosok ellen.

„Fosófantom ”,  drogosok és nyilvánosan szexelő fiatalok szállták meg a kerepesi Dália utcát. A polgármester sokkoló videót tett közzé, amelyben több helyi is arról panaszkodik, hogy rendszeresen ismeretlenek piszkítanak a házuk elé éjszaka, a Kistarcsáról átjáró droghasználók pedig tűket hagynak szét szerte az utcában.

„A komolyabb probléma az, hogy a drogosok a Dália utcában bujkálnak és végzik a dolgukat, illetőleg vécének használják” – hívta fel a figyelmet Bán Norbert, aki eddig egyedüliként tudta lefotózni a szóban forgó fantomot.

A tarthatatlan állapotokról értesülve Gyuricza László polgármester azonnali intézkedéseket szorgalmazott. A Városüzemeltető Kft. munkatársait kirendelte a helyszínre, hogy kitakaríttassa velük az egész utcát, valamint megszüntesse azt a rejtő növényzetet, amely lehetőséget adott az elmondása szerint „rejtett disznólkodásra”. Mint azt Facebookon közzétett bejegyzésében írta:

Számítok a lakosság, polgárőrség, rendőrség támogatására!

(Borítókép: Hasmenéssel küzdő férfi az utcán. Illusztráció: Getty Images)