Megdöntötte a világ leghosszabb nyelvű kutyájának rekordját egy, az amerikai Louisianában élő labrador-németjuhász keverék. A Zoey névre keresztelt hároméves eb bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

Nem mindennapi rekordot döntött meg egy amerikai család házi kedvence: a hathetes korában egy menhelyről befogadott labrador-németjuhász keverék kutyának mérték a leghosszabb nyelvét a világon.

Már rögtön az első, róla készített fotón is lógó nyelvvel szerepelt

– idézte Zoey egyik gazdája, Sadie Williams szavait az NDTV cikke alapján a HáziPatika.com. A pár úgy hitte, hogy kedvencük egy idő után kinövi majd a nyelvlógatást, ám az idő előrehaladtával egyre többen jegyezték meg, hogy milyen hosszú az állat nyelve. Végül Zoey és férje, Drew egy állatorvossal mérették le a testrészt tavaly.

Mint kiderült, a jelenleg hároméves szuka nyelve nem kevesebb, mint 12,7 centiméter hosszú, szemben a korábbi világrekorder eb 9,49 centi hosszú nyelvével.

„Zoey nagyon népszerű a szomszédság körében, azonban a nagy nyelve miatt nem egyszerű vele barátkozni. Néha odajönnek hozzánk séta közben, hogy megsimogathatják-e. Ilyenkor mindig időben figyelmeztetem őket, hogy nyálasak lesznek a kutyától. Aki így is a közelébe megy, annak bizony egy hatalmas nyálfolt lesz a fekete nadrágján” – nevetett Drew Williams.

(Borítókép: Zoey, a világ leghosszabb nyelvű kutyája. Fotó: YouTube)