A magyar labdarúgó-válogatott balhátvédje hamarosan klubot válthat.

Kerkez Milos Európa egyik legkeresettebb fiatal baloldali védője lett az utóbbi hónapokban nyújtott remeklésének hála. Kerkez a holland AZ Alkmaar csapatával bejutott az UEFA Európa Konferencia-liga elődöntőjébe, a bajnokságban pedig a negyedik helyen végeztek, így jövőre biztosan szerepelhetnek európai kupában. A magyar válogatott védője összesen öt góllal és hét gólpasszal segítette a gárdát, és csapata egyik meghatározó játékosa volt. 

Noha a játékos szerződése még három évig szól a holland csapattal, mégis könnyedén lehet, hogy hamarosan új országba költözik. A portugál Jornal szerint Kerkez menedzsmentje és a portugál rekordbajnok Benfica képviselői között szinte teljesen megszületett az egyezség.

A fiatal védő állítólag öt évre írhat alá, 10 millió euróért (3 milliárd 680 millió forint) válthat csapatot, a későbbi kivásárlási ára pedig 100 millió euró (36 milliárd) lehet.

A kivásárlási ár egy a játékosok szerződésében rögzített, és pontosan meghatározott összeg. Ha egy klub kifizeti egy másiknak valamely játékosuk kivásárlási árát, akkor automatikusan elkezdhet tárgyalni a játékossal és nem kell külön megegyeznie a vételárban az adott klubbal. 

(Borítókép: Kerkez Milos. Fotó: Szirtesi László/Getty)