A Golden Globe-díjátadó jogait és a hozzá kapcsolódó Hollywood Foreign Press Association (HFPA) non-profit újságírószervezetet az Eldridge Industries holdingtársaság vette meg hétfőn.

Az eladásra azért került sor, mert az HFPA-t etikai hibákkal és a sokszínűség hiányával vádolták meg, miután a Los Angeles Times 2021-es vizsgálata feltárta, hogy az újságíró-testületnek korábban egyetlen fekete tagja sem volt. 

A felháborodás következtében az NBC műsorszolgáltató végül lemondta a 2022-es Golden Globe-díjátadó hagyományos televíziós közvetítését.

Az Eldridge Industries elnöke, Todd Boehly bejelentette, hogy a HFPA-t jelenlegi nonprofit szervezeti formájában megszünteti, és profitorientált vállalkozássá kívánja átalakítani. A szervezet tagjai a vállalkozás fizetett alkalmazottai lesznek. A HFPA-nak jelenleg 310 szavazásra jogosult tagja van, ők döntenek majd a 2024-es díjátadó ceremónia díjairól.

Jelenleg még nem ismert, hogy melyik csatorna fogja közvetíteni a 2024-es Golden Globe-ceremóniát. A Golden Globe-díjátadó megvásárlásának pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

(Borítókép:  Golden Globe díj. Illusztráció: Getty Images)